PROTIV KOGA TO PARTIZAN IGRA? Kijevski dug koji čekaju da naplate 40 godina, crno-belo dete je vođa dečaka iz Berna i najdominantniji albanski klub! (VIDEO)
Foto: AP

odličan žreb!

PROTIV KOGA TO PARTIZAN IGRA? Kijevski dug koji čekaju da naplate 40 godina, crno-belo dete je vođa dečaka iz Berna i najdominantniji albanski klub! (VIDEO)

U ovom tekstu smo malo približili snagu tri tima protiv kojih će igrati Partizan u vkalifikacijama za Ligu Evrope

Objavljeno:

Dinamo Kijev, Jang Bojs i Skenderbeg biće protivnici Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope odlučeno je na žrebu u Nionu.

ESPRESO ANALIZA: Tango smrti u zemlji čardaša! Parni valjak na turbo pogon, ali šta bi bilo da nije bilo Stojkovića?! (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su prošli vrlo dobro, jer nijedna ekipa u grupi nije iz samog krema evropskog fudbala i ukoliko izabranici Miroslava Đukića odigraju kao protiv Olimpijakosa i Videotona ni plasman u nokaut fazu neće biti daleko.

Da krenemo od nosioca grupe, a to je ukrajinski velikan Dinamo iz Kijeva.

KO SU BILI ZVEZDIN I PARTIZANOV X-FAKTOR? To je ono što je potrebno da srpski klubovi igraju u Evropi! (VIDEO)

Ukrajinci su najiskusnija ekipa u ovoj grupi i redovni učesnici nekog evropskog takmičenja.

U poslednje dve sezone Dinamo je igrao Ligu šampiona, a u sezoni 2015/ 16. stigao je čak i do osmine finala gde je zaustavljen od Mančester Sitija.

Dinamo Kijev je ove godine igrao kvalifikacije za Ligu šampiona gde je u trećem kolu ispao upravo od Jang Bojsa zbog gola koji je švajcarska ekipa postigla u gostima. Potom su Ukrajinci u dvomeču plej-ofa za Ligu Evrope bili bolji od Maritima i tako su obezbedili sebi plasman u grupnu fazu.

Najzvučnija imena u timu Dinama svakako su napadač Dijumersi Mbokani, hrvatski defanzivac Domagoj Vida, kao i veznjaci Gonzales i Garmaš. U timu se nalazi i bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Pantić.

foto: Printscreen/http://www.fcdynamo.kiev.ua
foto: Printscreen/http://www.fcdynamo.kiev.ua

Crno-beli su u istoriji odigrali dve utakmice protiv Dinama iz Kijeva i to u sezoni 1976/ 77. u okviru šesnaestine finala Kupa šampiona i poraženi su u obe utakmice, sa 2:0 i 3:0.

Partizan je u skorijoj istoriji igrao protiv dve ukrajinske ekipe, Šahtjora i Dnjepra i ima skor od dve pobede, jednog nerešenog rezultata i tri poraza.

Jang Bojs je tim koji je uvek u vrhu švajcarskog fudbala, ali jako teško izlazi iz senke Bazela.

Mladi momci iz Berna bili su na pragu Lige šampiona, ali su u dvomeču protiv CSKA iz Moskve poraženi i to bez postignutog gola.

Kao što smo već pomenuli, Jang Bojs je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bio bolji od Dinama iz Kijeva i biće zanimljivo videti kako će se odvijati još dve utakmice između ovih ekipa.

U ekipi iz Berna glavni igrač je upravo dete Partizana Miralem Sulejmani. Pored njega, tu su još i Sanogo i Oro, ali to nisu igrači koji bi mogli da naprave veći problem crno-belima.

foto: Printscreen/http://www.bscyb.ch

Crno-beli se u istoriji nisu sastajali sa Jang Bojsom, a u sezoni 2013/14. igrali su protiv Tuna u plej-ofu za Ligu Evrope i poraženi su ukupnim rezultatom 3:1. U Beogradu je bilo 1:0 za crno-bele, ali su Švajcarci bili ubedljivi u revanšu.

Iz poslednjeg šešira u grupu sa šampionom Srbije stigao je Skenderbeg.

SRBI, SPREMITE SE, STIŽEMO! Najezda Albanaca na sajt Partizana, a onda se javio Hrvat i komentarom ih sve ugasio! (FOTO)

Tim koji je dominirao albanskim šampionatom punih šest godina, ali je prošle sezone ta dominacija prekinuta i Skenderbeg je završio treći, iza Kukešija i albanskih Partizana.

Albanci su u plej-ofu za Ligu Evrope bili bolji od Dinama iz Zagreba i pokazali su da su veoma nezgodna ekipa.

Atmosfera na stadionu Skenderbega biće paklena, što se moglo videti na utakmici protiv Dinama iz Zagreba.

Igrački Skenderbega čine uglavnom igrači iz Albanije, ali tu je i par internacionalaca.

foto: Printscreen/http://www.kfskenderbeu.al

Nema sumnje da će utakmice između Skenderbega i Partizana biti utakmice visokog rizika jer je poznato kakvi su odnosi između Srbije i Albanije.

Može se reći da je Partizan imao sreće na žrebu u Nionu i ukoliko crno-beli odigraju kao što su igrali evropske utakmice do sada ni proleće u Evropi nije daleko.

BONUS VIDEO: Grobari slave sa igračima Partizana plasman u Ligu Evrope

(Ž. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.