SVE ŠTO ZANIMA DELIJE O KRASNODARU: Gazda je multimilijarder, 4 puta veći budžet, napad je preopasan i ne mogu bez zvezdaša! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas/Wikipedia

Ristić se vraća kući

SVE ŠTO ZANIMA DELIJE O KRASNODARU: Gazda je multimilijarder, 4 puta veći budžet, napad je preopasan i ne mogu bez zvezdaša! (FOTO) (VIDEO)

Protivnik crveno-belih je ekipa koja raste i postiže sve bolje rezultate i uspehe iz godine u godinu

Objavljeno: 14:29h

Nemaju sreće bivši igrači Crvene zvezde koji su ovog leta napustili klub na žrebovima, jer im za protivnika sreća namenjuje baš njihov bivši klub.

Srđan Plavšić je manje od mesec dana nakon prelaska u Spartu iz Praga morao da igra protiv voljenih crveno-belih i ispao je na kraju, a sada je sudbina namenila istu stvar i prošlogodišnjem zameniku kapitena Mihailu Ristiću.

foto: Saša Pavlić Koky

Mladi fudbaler je letos otišao u Krasnodar koji će upravo biti protivnik Zvezdi u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope i predstavljati poslednju prepreku srpskom timu do ostvarenja sna zvanog grupna faza drugog po jačini evropskog takmičenja.

Tim Vladana Milojevića je protiv Sparte pokazao da ima kvalitet, ali će morati da odigra još bolje ako bude želeo da eliminiše ruski klub, koji je prošle sezone završio kao četvrti na tabeli Premijer lige Rusije, a u porethodnom kolu je eliminisao Lingbi.

Na čelu Krasnodara kao vlasnik i predsednik nalazi se ruski oligarh, multimilijarder, Sergej Galicki, čija se neto imovina procenjuje na 6,6 milijardi dolara prema dostupnim informacijama.

foto: Profimedia

Ipak, bez obzira na takve finansijske mogućnosti ovog leta nisu previše trošili novca, što ne znači da neće pokušati da se do prvog meča koji je na programu 17. avgusta dodatno pojačaju.

Osim Mihaila Ristića koji je plaćen Zvezdi 2 miliona evra, u klub su stigli Roman Šiškin iz moskovske Lokomotive za istu sumu, a najskuplje je plaćen Red Bul Salcburgu mladi Brazilac Vanderson - 2,75 miliona evra.

Takođe iz Univerzitatee Krajova je došao Andrej Ivan, desno krilo, za 1,8 miliona evra, za po 300.000 evra su stigli Gricaenko i Sulejmanov, a za 500 hiljada evropskih novčanica iz Lokomotive je došao i Renat Janbaev.

Osim ovih pojačanja, Krasnodar je ionako imao odličan sastav pun igrača sa iskustvom, ali ne matorih već u najboljim fudbalskim godinama.

foto: Printscreen/fckrasnodar.ru

Sa kapitenskom trakom oko ruke ih predvodi prekaljeni švedski internacionalac Andreas Grankvist, a pored njega tu je i Naldo, štoper koji je tokom karijere nosio dresove Hetafea, Udinezea i Sportinga iz Lisabona, ali prednost u timu trenutno ima Aleksandr Martinovič.

Trener Igor Šalimov na bekovskim pozicijama često je rotirao u dosadašnjem toku sezone, pa su se smenjivali i Petrov i Ramirez i Ristić na levom, a na desnom je neprikosnoveno letnje pojačanje Šiškin.

foto: Printscreen/fckrasnodar.ru

Na sredini terena su glavni igrači Viktor Klason, Maurisio Pereira, Ilja Žigulev, Jurij Gazinski i iskusni Šarl Kabore.

U napadu, po krilima su mesta rezervisana za dvojicu majstora iz Brazila, Žoazinja i pomenutog Vandersona, dok je prvi strelac ekipe u prethodne dve sezone i najskuplji igrač ekipe Fedor Smolov, čija se vrednost procenjuje na 12.000.000 evra , trenutno povređen i još nije odigrao nijednu utakmicu.

foto: Printscreen/fckrasnodar.ru

Ukupna vrednost tima Krasnodara prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt iznosi 82,4 miliona evra, što je četiri puta više od Crvene zvezde čiji se tim procenjuje na 21,20 miliona evra.

Interesantno je da su veliki trag u ovom klubu ostavili bivši zvezdaši, Slavoljub Muslin je dve i po godine sedeo na klupi tima, a sadašnji igrač Zvezde Dušan Anđelković je takođe tri godine igrao u Krasnodaru i ostavio veliki trag.

Članovi ovog tima su bili i Ognjen Vraneš, još jedan fudbaler koji je igrao na Marakani, ali i Nikola Drinčić.

Kada je reč o istoriji i uspesima, jasno je da su crveno-beli mnogo trofejniji i mogu se podičiti sa više njih, ali zato ekipa sa obale Kubana može da se pohvali da je poslednje tri sezone redovan učesnik Lige Evrope.

Iako su u evropskim takmičenjima debitovali tek 2014. godine odmah su igrali u grupnoj fazi, da bi svake sledeće sezone samo napredovali, naredne su prošli grupu, a prethodne sezone su se domogli čak osmine finala ovog takmičenja.

Kada je reč o uspesima u Rusiji, jednom su bili finalisti Kupa i jednom su bili treći na tabeli 2015. godine.

Prvi meč je na programu 17. avgusta, a revanš se igra 7 dana kasnije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.