I AKO PREŽIVI OLIMPIJAKOS, PARTIZAN ČEKA NOVI PAKAO: Ovo je sve što morate da znate o daljem putu srpskog prvaka ka Ligi šampiona ili Ligi Evrope!
Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Sve je jasno

I AKO PREŽIVI OLIMPIJAKOS, PARTIZAN ČEKA NOVI PAKAO: Ovo je sve što morate da znate o daljem putu srpskog prvaka ka Ligi šampiona ili Ligi Evrope!

Crno-belima je i da oni naprave čudo protiv Grka , potrebno još mnogo čuda da se dogodi da bi bili nosioci u plej-ofu za Ligu šampiona

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana igraju u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv grčkog Olimpijakosa, koji je najteži protivnik koji je mogao da im padne.

Ipak, optimizam vlada među navijačima crno-belih koji veruju da bi njihov tim mogao da iznenadi grčkog šampiona i plasira se u plej-of za ulazak u grupnu fazu najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Međutim, i u slučaju da naprave podvig protiv Pirejaca, igrači prvaka Srbije će opet dobiti teškog protivnika u plej-ofu, jer neće preuzeti koeficijent koji ima grčki šampioni, već će ponovo biti nenosioci na žrebu.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

To je objasnio u klub iz Humske koji je saopštio kako će izgledati žreb za plej-of, ali i za plej-of za Ligu Evrope u slučaju da Partizan ispadne od Olimpijakosa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Parovi 3. kola kvalifikacija za LŠ:

Partizan (12) - Olimpijakos (1)

Seltik (2) - Rozenborg (14)

Salcburg (3) - Rijeka (13)

Kopenhagen (4) - Vardar (20)

Hapoel (16) - Ludogorec (5)

Slavija Prag (17) - BATE (6)

Astana (11) - Legija (7)

Vitorul (19) - APOEL (8)

Maribor (9) - Hafnarfjordur (18)

Karabag (10) - Šerif (15)

U zagradama su pozicije 20 učesnika 3. kola po jačini njihovih klupskih koeficijenata. Olimpijakos ima najjači, a Vardar najslabiji koeficijent.

foto: AP

Deset pobednika parova 3. kola će pred žreb za plej of LŠ biti poređani po njihovim vlastitim klupskim koeficijentima (nema preuzimanja koeficijenta u slučaju izbacivanja favorita u 3. kolu, pošto je žreb za plej of nakon revanša 3. kola) - prvih pet će biti nosioci, a preostalih pet će biti nepovlašteni.

ŽREB ZA PLEJ OF LIGE ŠAMPIONA:

Postoje samo teoretske šanse da Partizan, u slučaju eliminacije Olimpijakosa, u žrebu za plej of LŠ zauzme mesto među nosiocima. Potrebno bi mu bilo da od ovih 8 klubova - Seltik, Salcburg, Kopenhagen, Ludogorec, BATE, APOEL, Karabag i Maribor - barem njih 6 budu eliminisani u 3. kolu od strane njhovih rivala, što je zaista teško očekivati.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

ŽREB ZA PLEJ OF LIGE EVROPE:

Ne uspe li Partizan da eliminiše Olimpijakos, onda mu nikako ne odgovara da bilo koja ekipa od pozicije 13 (Rijeka) pa do pozicije 20 (Vardar) napravi iznenađenje i eliminiše svog favorizovanog rivala u 3. kolu. Zašto? Pa zato što bi svako takvo iznenađenje preselilo u žreb za plej of LE (gde bi išao i Partizan) ekipu koja ima jači koeficijent od Partizana, a time bi se umanjivale šanse Partizana da u pomenutom žrebu bude među nosiocima.

Partizan je trenutno treći „ispod crte“ (nepovlašten) za projektovani žreb za plej of LE (sutra uveče može da se popne za još jedno mesto, da bude drugi „ispod crte“ jer Galatasaraj „visi“ nakon poraza u Švedskoj od 2:0), za očekivati je da u narednom 3. kolu kvalifikacija za LE bude dovoljno eliminacija favorita da Partizan za žreb plej ofa za LE sigurno pređe „iznad crte“ (da bude nosilac), ali mu u isto vreme, u ovom kontekstu, ne odgovaraju neka, gore opisana iznenađenja u 3. kolu kvalifikacija za LŠ.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.