Partizan uveliko traži štopera, ali ON je već tu!!! I ima jaku poruku za sve koji sumnjaju u njega! (FOTO)
Foto: Aleksa Radosavljević

Šta vi kažete?

Partizan uveliko traži štopera, ali ON je već tu!!! I ima jaku poruku za sve koji sumnjaju u njega! (FOTO)

Nekada nije potrebno tražiti dalje od sopstvenog dvorišta. Grobari se nadaju da će upravo ovo biti taj slučaj

Objavljeno: 11:51h

Nikola Bleki Milenković je napustio Partizan (otišao u Fiorentinu) što je ostavilo upražnjeno mesto standardnog štopera, pored Bojana Ostojića, koji će biti nezamenjiv i ove sezone.

A, kako sada stvari stoje, ukoliko ne dođe do nekih kolosalnih poslova na letnjoj transfer pijaci, njegovo mesto će popuniti mlađani Lazar Ćirković, koji je u prethodnih godinu i po dana bio u zapećku.

Lalatovića je oduševio, Zvezda ga hoće u već nekoliko prelaznih rokova, a sada će konačno ostvariti njegov dečački san!

- Čim me je trener pomenuo par puta u javnosti, evo i novinara. To je sve iza mene. Nemam utisak da sam izvučen iz naftalina. Konstantno sam bio tu, svi znamo šta se dešavalo, a ja na to ne bih da se vraćam i da previše pričam o tome. Generalno, tu sam, znam šta se očekuje od mene, radim dobro, treniram i nadam se da me čeka još mnogo lepih stvari sa Partizanom - počeo je.

foto: Saša Pavlić Koky

Prva utakmica na kojoj je Ćirković dobio priliku da zaigra posle duže vremena bilo je majsko gostovanje Radničkom iz njegovog rodnog Niša, na kom je Partizan napravio ogroman korak prema tituli pobedom od 3:1.

ŠTOPERČINE: Tavambin ortak zvezdaš stiže u Partizan?! A, nudi se i bivši reprezentativac Srbije! (VIDEO)

- Generalno sam se tada osećao super na terenu, s obzirom da je iza mene dugačak period neigranja. Bila je to jedna od najbitnijih utakmica u sezoni, jako vredna pobeda. Na kraju sam mogao i lično da postignem gol, da se malo i o tome piše.

Priupitan za promenu na čelu stručnog štaba, Ćirković je bio i više nego jasan. A, kako i ne bi, kada Đukić od prvog dana u crno-belom taboru o njemu priča u superlativima.

foto: Saša Pavlić Koky

- On pre svega ima zavidnu igračku karijeru, legenda je Partizana, pa mi jako imponuje kada me on pohvali. Uspeo sam i da naučim par štoperskih finesa, ali šta, zadržaću za sebe. Iskreno, imam osećaj da mi veruje, vidim da ima poverenja u mene kada mi se obraća - istakao je Ćirković.

LUDA NOĆ NA ZLATIBORU: Ono što su Grobari uradili igračima Partizana nije viđeno nikad na pripremama nekog kluba! (FOTO) (VIDEO)

Posle prve pripremne utakmice sa Zetom trener takođe nije štedeo reči hvale na njegov račun, i pored poraza od 0:1.

foto: Saša Pavlić Koky

- Ja sam sam sebi najveći reper i znam kada sam odigrao dobro, znam kada sam odigrao loše, ali sigurno da pohvale od takvog stručnjaka kakav je Đukić laskaju svakome.

Takođe, morao je da se osvrne i na svog para u štoperskom tandemu - Bojana Ostojića, pored koga je Bleki Milenković eksplodirao.

foto: Aleksa Radosavljević

- Bojan je odličan čovek, super drug, videli smo da su on i Bleki izneli celu sezonu i mnogo puta sam im čestitao na tome. Nisam mnogo učestvovao u tim utakmicama, ali sam trenirao sa njima, i mogu da kažem, sve najbolje mislim o Ostojiću.

Jokić završio na "Državnom poslu": Doneo im poklon koji su često pominjali, ali je razočarao Čvarkova! (VIDEO)

A, ono što najviše zanima sve Grobare je definitivno pitanje - ko će predstavljati štoperski tandem? Bojan Ostojić i Lazar Ćirković ili Bojan Ostojić i neko drugi, od brojnih pojačanja koja se pominju za tu poziciju...? Priupitan je i da li je spreman da ponovo čeka svoju šansu sa klupe...

- Za sada o tome ne razmišljam. Trenutno sam prva opcija, tako treniram, tako razmišljam, tako se ponašam, a da li će neko doći i ko će doći, ne opterećujem se.

foto: AP

Od klinaca štopera kao veliki talenat Partizana pominje se Svetozar Marković.

- Nisam previše gledao malog, ali znam ga sa nekih kadetskih okršaja sa Crvenom zvezdom. Svi mi napredujemo dok smo živi, a kamoli on koji je rođen 2000. godine - dodao je Ćirković.

VEČNA MU SLAVA! Navijač Vojvodine poginuo na ratištu u Siriji! (FOTO)

Sa jednom od transfer meta Partizana koja bi konkurisala za mesto štopera deli iste fudbalske početke. U pitanju je Milan Mitrović.

- O njemu i kao čoveku i kao igraču mislim najbolje. Obojica smo sa juga Srbije, ja iz Niša, on iz Prokuplja. Ne znam tačno da li će posao sa njim biti završen, ne opterećujem se time.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.