NASTAVLJA SE! Partizan udario po FSS novim oštrim saopštenjem! Marko Nikolić je igrač?! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

nema kraja

NASTAVLJA SE! Partizan udario po FSS novim oštrim saopštenjem! Marko Nikolić je igrač?! (FOTO)

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije dostavila je danas, u popodnevnim časovima, telefaksom odluku o kazni
Objavljeno: 18:46h

Međutim, držimo da je neophodno da i sve ostale sportske strukture, fudbalski radnici i organi krovne fudbalske organizacije postupaju lege artis, dakle po pravilima službe profesionalno, legalno i, kako je to od davnina ustanovljeno, sine ira et studio – bez mržnje i pristrasnosti.

Marko Nikolić je kažnjen, kako u obrazloženju ove odluke navode Ivan Nikolić, Danilo Đaković i Uroš Zeković, članovi Disciplinske komisije, jer je

“Komisija na nesumnjiv način utvrdila da je Marko Nikolić učinio prekršaj koji mu je stavljen na teret“.

Ovu odluku prati nekoliko pravnih nejasnoća i logičkih protivrečnosti.

1. Hitnost postupka.

Disciplinska komisija FSS se, po pravilu, sastaje jednom nedeljno i to četvrtkom u popodnevnim časovima.

Međutim, neka nepojavna sila, izgleda neuhvatljiva i neopipljiva je nagonila tri člana Komisije da se dva puta zaredom sastaju u neuobičajenom terminu. Odluku o suspenziji stadiona FK Partizan ova je Komisija donela u sredu, 10. maja. Odluka o kazni za Marka Nikolića doneta je u ponedeljak, 15. maja.

Nije teško uočiti da je ova Komisija naprasno postala veoma ažurna, međutim, izgleda samo u slučajevima u kojima se kao okrivljeni nalazi FK Partizan. U danu u kojem je odigrana utakmica Partizan – Voždovac, pred praznim tribinama stadiona FK Partizan (odlukom iste ove Komisije) dogodili su se teški incidenti u Novom Pazaru, gde je učinjeno više prekršaja koje su pratile i fizičke povrede i znatna materijalna šteta. Disciplinska komisija FSS se, povodom ovog incidenta, ne sastaje po hitnom postupku. Štaviše, ne sastaje se i dalje.

Ona se hitno sastaje samo radi nekoliko reči koje je, prema navodima jednog (četvrtog) sudije, uputio Marko Nikolić. Težina Nikolićevog prekršaja je, naime, procenjena od strane članova Komisije kao osnov njenog hitnog zasedanja.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.