SRBIJI TREBA OVAKAV KLUB! Iz Brodarca poručuju: Poštujemo i Zvezdu i Partizan, ali želimo da im se suprotstavimo! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

NEMA NAM DRUGE

SRBIJI TREBA OVAKAV KLUB! Iz Brodarca poručuju: Poštujemo i Zvezdu i Partizan, ali želimo da im se suprotstavimo! (FOTO)

"Srbiji treba da bude drago da postoji klub kao što je naš. Moja filozofija je takva da respektujem i poštujem i Zvezdu i Partizan i Čuku i Rad, ali ja želim da se suprotstavim njima. Da se borim za sebe, za tim, za ovu decu. Tako sam i njih učio. A, treba da poštuju svakoga. Poštuju i Radnički Valjevo koji je ispao iz lige, da poštuju Voždovac", istakao je Jević, trener srpskog fudbalskog čuda
Objavljeno: 19:10h

Mali novobeogradski klub Brodarac postao je omladinski šampion Srbije u fudbalu, napravivši veliko iznenađenje ostaviviši Crvenu zvezdu i Partizan iza sebe.

Jedan od tvoraca ovog velikog uspeha ustakao je da je to sve, samo ne mala stvar!

- Osećamo se super. Tu nema šta da se priča. Dugo sam sa tim momcima, sve je apsolutnu zasluženo. Nije mala stvar pobeći večitima, još i poprilično. Zvezdi osam, Partizanu 12, 13, četvrtom bežiš 20 bodova. Ekipa je celo prvenstvo igrala u visokom ritmu - istakao je trener Brodarca Ivan Jević za Espreso Sport.

SRBIJA IMA NOVOG ŠAMPIONA! A, to nisu ni Zvezda, ni Partizan, već mali klub sa Novog Beograda! (FOTO)

Naravno, trener nije spreman da izdvoji jednog ili nekoliko igrača, već ističe značaj celog tima koji je godinama građen.

- Nikada ne izdvajam. Imamo ekstrakvalitetne pojedince, ali tim je pobedio. Čak i oni momci koji su otišli, koji su dali doprinos u prvom delu prvenstva, su zaslužni. Evo, juče nam nije igralo pet, šest glavnih, a pobedili smo Lokomotivu kojoj je gorelo za opstanak sa 3:0. Tih 25 dečaka je zaslužno za sve ovo. Verovatno će neko od njih i otići negde, neki će nastaviti da se spremaju za kvalifikacije - nastavlja Jević i dodaje:

foto: Filip Plavčić

- Iskreno, već u ovoj situaciji je igralo sedam dečaka 99. godište, koji će biti verovatno okosnica tima za sledeću sezonu. Za ove dečake 98. godište, već ima dosta zainteresovanih klubova, i nekih iz inostranstva. Najviše su to omladinske selekcije nekih većih evropskih klubova, poput par iz španske lige. A, dolaze nam sada i ovi mlađi dečaci 2000. godište. Ali, ja i dalje ne znam ni da li ću ostati u klubu, nisam pričao sa ljudima iz kluba, pošto želim da se edukujem, da se možda oprobam i u seniorskoj konkurenciji.

GLEDATE IH SVAKI DAN, a mi smo bili na treningu ekipe zbog koje Zvezda i Partizan neće igrati Ligu šampiona!? (VIDEO)

Ali, Liga šampiona je Liga šampiona. Pitali smo stratega da li bi možda ona mogla da ga ubedi da ostane.

- Jeste, ali još uvek ništa nisam razmišljao. Bitno je bilo ovo da se završi, a sada idemo dalje.

foto: Filip Plavčić

Došlo se i do teme od značaja za ceo srpski fudbal. O uticaju Crvene zvezde i Partizana, kao i o ekipama koje su u poslednje vreme pokušale da prekinu njihovu hegemoniju.

SVI RADE PROTIV NAS! Vapaj iz srpskog fudbalskog čuda posle optužbi za fizički sukob na Novom Beogradu (FOTO)

- Srbiji treba da bude drago da postoji klub kao što je naš. Moja filozofija je takva da respektujem i poštujem i Zvezdu i Partizan i Čuku i Rad, ali ja želim da se suprotstavim njima. Da se borim za sebe, za tim, za ovu decu. Tako sam i njih učio. A, treba da poštuju svakoga. Poštuju i Radnički Valjevo koji je ispao iz lige, da poštuju Voždovac. Upravo je taj Voždovac došao iz druge u prvu ligu i ostvario veliki uspeh, četvrto mesto na tabeli. Problem je u tome što Zvezda i Partizan ne poštuju. Zašto Brodarac ne bi smeo da postoji? Zašto Voždovac ne bi bio prvi? Inače, retki su uopšte oni koji su ušli u svlačionicu i čestitali ovoj deci, retki - zapitao se trener Brodarca.

A, mi ćemo, inače, pokriti proslavu titule ovog novobeogradskog kluba, koja je na programu narednog vikenda, kada na Sajmištu gostuje Spartak. Termin će naknadno biti određen.

BONUS VIDEO: Delije krenule ka centru grada sa Marakane

(Aleksa Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.