TRIO GALAKTIKO NA MARAKANI - za novi šampionski ples Zvezde i napad na Ligu šampiona ovog leta!
Delije, Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

to su pravi igrači

TRIO GALAKTIKO NA MARAKANI - za novi šampionski ples Zvezde i napad na Ligu šampiona ovog leta!

Sve majstor do majstora

Objavljeno: 18:17h

U prethodne tri sezone, barem jednom se dešavalo da neko iz Crvene zvezde protiv TSC postigne het-trik, a prilika da se ta neverovatna serija nastavi, nakon što su učinak ostvarili Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Osman Bukari, biće u četvrtak od 19 časova.

Aleksandar Katai
Aleksandar Kataifoto: Starsport©

Sve je krenulo od Alekandra Kataija koji je u utakmici odigranoj 30. avgusta 2020. godine sa tri gola u mreži, a pet ukupno od strane Crvene zvezde ka TSC-u, ispratio gosta u Bačku Topolu. Interesantno je to da je Katai tri gola postigao u prvom poluvremenu i to u razmaku od 25 minuta, te da su potom u nastavku igre pogađali Gavrić i još jedan akter Zvzdine priče - Mirko Ivanić. Utakmica se usled pandemije korona virusa igrala pred praznim tribinama, a Katai je het-trik započeo "otvorenom" levicom u 20. minutu kada je na asistenciju sa 10 metara poslao loptu u mrežu. Zatim je sa ivice kaznenog prostora raspalio po lopti desnom nogom u 28. minutu i udvostručio prednost. Nesebičan je bio Boaći u 45. minutu i petom asistirao za Kataija kome je ostao lakši deo posla, kada je ponovo desnom uspeo da matira golmana gostiju.

Osman Bukari
Osman Bukarifoto: Starsport

Seriju je nastavio Mirko Ivanić koji je bio akter od samog početka, te je blistao u Bačkoj Topoli na utakmici odigranoj 20. aprila 2022. godine kada je Zvezda slavila sa 0:4. Ivanić je do het-trika stigao za 51 minut, a pobedu je zatim potvrdio Ben. Ivanić je u 16. minutu "spakovao" levicom loptu u praznu mrežu nakon asistencije Kataija. Fantastičnu asistenciju je upisao Kanga u 64. minutu kada je dodavanjem prebacio čitavu odbranu, a Ivaniću ostalo da završi sjajnu akciju, i desnom nogom savlada golmana. Majstorski se zatim Ivanić u 67. minutu oslobodio čuvara i postigao prelep pogodak, te je i on kao Katai upisao učinak od dva gola desnom i jednog levom nogom.

Mirko Ivanić
Mirko Ivanićfoto: Starsport©

Za het-trik prošle sezone se pobrinuo Osman Bukari koji je 22. aprila 2023. godine u potpunosti uspeo da preokrene rezultat, jer je gost na Marakani vodio sa 0:1 na poluvremenu. Bukari je do het-trika stigao za 29 minuta, s tim da je u međuvremenu pogodak postigao i Kanga. U svom stilu je Bukari u 46. minutu nakon prodora po desnom boku i driblinga u stranu, "probušio" mrežu gostiju i poravnao rezultat. Situaciju "jedan na jedan" je potom rutinski rešio u 61. minutu i preokrenuo rezultat. Na kraju je postavio i konačan rezultat u 75. minutu kada je oštro dodavanje Viga iz dotrčavanja pretvorio u gol, ali je interesantno da je on sva tri pogotka postigao desnom nogom.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezdafoto: Starsport©

ZVEZDINI HET-TRIKOVI PROTIV TSC:

Sezona 20/21: Aleksandar Katai - 25 minuta (dva desnom i jedan levom)

Sezona 21/22: Mirko Ivanić - 51 minut (dva desnom i jedan levom)

Sezona 22/23: Osman Bukari - 29 minuta (tri desnom)

Bonus video:

00:44

Danica Crnogorčević, Crvena zvezda, Zenit, Delije, Oj Kosovo, Kosovo

(Espreso sport/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.