TURBO ČUDOVIŠTE - PRAVO POJAČANJE CRVENE ZVEZDE! Uništava sve pred sobom!
Marakana, Foto: Starsport©

kidaće u ligi šampioni?

TURBO ČUDOVIŠTE - PRAVO POJAČANJE CRVENE ZVEZDE! Uništava sve pred sobom!

Zvezda dobila pravo pojačanje?

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde pod vođstvom novog šefa struke Vladana Milojevića konačno su uhvatili šampionski trk, isti onaj po kome su godinama unazad bili prepoznatljivi.

Jedan od onih koji su opravdali uložen novac prošlog leta je Šerif Endijaj, snažni napadač koji je odlaskom Baraka Bahara i dolaskom Milojevića konačno postao pravi "monster" u špicu!

Šerif Endijaj
Šerif Endijajfoto: Starsport

To su bile i reči generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića po dolasku Šerifa na Marakanu:

- On je čudovište (monster), on može da napravi razliku u Ligi šampiona. To je profil igrača koji nama treba - istakao je Terzić svojevremeno.

Za Vladana Milojevića je bilo važno što je Šerif Endijaj zadržao standard ozbiljnih trkačkih brojki. Znaju iste da zamaraju običnu javnost, ali u modernom fudbalu, gde je svaka partija podložna analitici na raznim platformama, za stručne štabove one predstavljaju sveto slovo.

Šerif Endijaj
Šerif Endijajfoto: Starsport©

- Šerif je igrač koji često odradi toliko prljavog posla kao centarfor. Naravno, opis mu je da daje golove ili asistencije… Manje asistencije koliko da daje golove. Imao je takve brojke što se tiče samog trčanja, da je to impozantno. Stvarno, na visokom nivou. Zbog takve potrošnje, ponekad se desi da nema mirnoću u završnici. Samo smo hteli da iskoristimo psihičku stabilnost, da se vrati i mislim da je na pravom putu. Očekujem još dosta boljih stvari od Šerifa - rekao je Vladan Milojević.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport

ŠERIF TRČI KAO ZVER!

Šta to konkretno znači? Zna se da je pre duela sa Radničkim, Šerif Endijaje pogađao mreže Novog Pazara, Čukaričkog i Partizana. Međutim, upravo je u 172. večitom derbiju pružio partiju, koja je bila razlog za ogromno zadovoljstvo stručnog štaba crveno-belih. Konkretno:

Šerif Endijaj je u derbiju protiv Partizana imao 1.050 metara trčanja u visokom intenzitetu. Pored toga u sprintu je trčao 350 metara, i uz sve to imao 170 ubrazanja i kočenja.

Ovaj poslednji paramtar govori koliko je suaprničkim štoperima teško da ga čuvaju. Odnosno Šerifovu sposobnost da umara protivničku odbranu.

Bonus video:

00:20

Delije na 172. večitom derbiju

(Espreso/Mozzart sport/D.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.