DRAMA DO USIJANJA: Arsenal tek posle penala ELIMINISAO Porto, Raja je APSOLUTNI heroj!
David Raja, Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

neizvesno do samog kraja

DRAMA DO USIJANJA: Arsenal tek posle penala ELIMINISAO Porto, Raja je APSOLUTNI heroj!

Mnogo teže od očekivanog

Objavljeno: 23:53h
Andrej Kosić

Arsenal se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

Klub iz Severnog Londona je posle boljeg izvođenja penala eliminisao Porto. Posle 90 minuta igre rezultat je bio 1:0 za Arsenal, a potom su se igrali produžeci, pošto je portugalski velikan istim rezultatom slavio na svom stadionu.

Golova nije bilo u dodatnih 30 minuta, a u penalima je domaćin slavio rezultatom 4:2. Heroj je bio David Raja koji je odbranio penale Vendelu i Galenu.

Što se samog meča tiče, "Tobdžije" su prvu veliku šansu propustile u 13. minutu kada je udarac Bukaja Sake sjajno odbranio Diogo Košta.

Tri minuta kasnije dobru priliku za goste propustio je Evanilson, koji je i u 22. minutu bio u šansi. Tada mu je David Raja odbranio udarac.

Usledio je nešto mirniji period bez velikih šansi. Činilo se da će na poluvremenu rezultat biti 0:0, ali tako nije mislio i Leandro Trosar.

Belgijanac je u 41. minutu sjajno iskoristio asistenciju Martina Odegarda i doneo prednost Arsenalu.

Leandro Trosar
Leandro Trosarfoto: Pedro Soares / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Drugo poluvreme nije donelo mnogo velikih prilika i opasnosti.

Deklan Rajs je bio u prilici u 58. minutu, ali mu je udarac izblokiran. Osam minuta kasnije opravdao je poništen pogodak Odegarda zbog faula Kaija Haverca nad golmanom portugalskog velikana.

Porto je na svoju šansu čekao do 70. minuta kada je Fransisko Konseisao sjajno šutirao, ali je Raja i ovog puta odneo pobedu u duelu sa igračima Porta.

Kako se bližio kraj regularnog dela, Arsenal je bivao sve opasniji. Gabrijel Žesus je u 83. minutu ušao u igru i u istom minutu imao ogromnu priliku, ali ga je fantastično zaustavio Košta.

Dva minuta kasnije još jedna spektakularna odbrana golmana gostiju, ovog puta posle udarca Sake.

Novih velikih uzbuđenja nije bilo, pa se ušlo u produžetke.

U dodatnih 30 minuta nismo videli nijednu pravu priliku, pa je pobednik morao da se odluči posle jedanaesteraca.

Martin Odegard iskoristio je prvi penal, kao i Pepe Akino na drugoj strani. Kai Haverc je u drugoj seriji bio veoma precizan, a njegov kolega David Raja sjajno je, uz pomoć stative, zaustavio udarac Vendela.

Bukajo Saka je promašio penal u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije, ali je sada bio bez greške. Marko Grujić je u trećoj seriji preuzeo odgovornost i uz malo sreće je savladao španskog golmana, koji je imao loptu na rukama.

Deklan Rajs je bez problema pogodio mrežu u četvrtoj seriji, a Galeno nije uspeo da zadrži Porto u životu, pošto mu je Raja skinuo udarac.

Arsenal je tako prošao u četvrtfinale, a tragičari gostiju sa "Dragaa" bila su dva Brazilca.

Bonus video:

00:10

Gol Čukaričkog iz kornera

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.