SPREMA SE NAZAPAMĆEN HAOS: Karlu Anćelotiju preti 5 godina ZATVORA!
Karlo Anćeloti, Foto: EPA/Tolga Akmen

SKANDAL

SPREMA SE NAZAPAMĆEN HAOS: Karlu Anćelotiju preti 5 godina ZATVORA!

Fudbalski zemljotres

Objavljeno:

Špansko tužilaštvo optužilo je trenera Real Madrida Karla Anćelotija za navodnu poresku prevaru, tvrdeći da je koristio lažne kompanije da sakrije delove svog prihoda tokom prvog mandata u tom fudbalskom klubu pre jedne decenije.

U današnjem saopštenju navodi se da tužilaštvo optužuje 64-godišnjeg italijanskog trenera po dve tačke za poresku prevaru, za koje se dobija kazna od četiri godine i devet meseci zatvora, odnosno da je utajio milion evra 2014. i 2015. godine.

Tužioci tvrde da je u tom periodu Ančeloti prijavio samo prihode od Real Madrida, a da nije prijavio prihode od prava na fotografije. Optužili su ga da je uspostavio "zbunjujući" sistem lažnih kompanija kako si sakrio dodatnu zaradu.

Karlo Anćeloti
Karlo Anćelotifoto: EPA/Kiko Huesca

Ančeloti je od 2013. do 2015. godine trenirao Real Madrid, u koji se vratio 2021.

On je jedan od najuspešnijih trenera u istoriji fudbala. Jedini je trener koji je osvojio četiri titule u Ligi šampiona, dva puta sa Realom i dva puta sa Milanom i jedini je trener koji je osvajao šampionske titule u Engleskoj, Španiji, Italiji, Nemačkoj i Francuskoj.

Španija goni brojne fudbalske i trenerske zvezde koje nisu platili porez, među kojima su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji su proglašeni krivim za prevaru, dok je krivicu priznao trener Žoze Morinjo.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.