OČAJNA PROCENA CRVENO-BELIH: Zvezdi propao TRANSFER od 10 miliona!
Marakana, Foto: Starsport

propast

OČAJNA PROCENA CRVENO-BELIH: Zvezdi propao TRANSFER od 10 miliona!

Zvezda ostala bez ogromnih para

Objavljeno: 13:13h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u opširnom intervjuu za "Politiku" govorio o aktuelnim fudbalskim temama, a transferi kao po običaju najviše zanimaju javnost.

Navijačima se možda ne sviđa politika srpskih klubova da prodaju mlade igrače, ali klubovi od toga žive.

Terzić je priznao da su imali nekoliko loših procena u poslednje vreme.

- To bi bio finansijski autogol. Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet miliona evra i čekali smo bolju. Pustili smo ga za milion i po. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri, pet miliona evra. Čekali smo da ga prodamo kao Luku Modrića za 10.000.000, jer je to nagoveštavao, a pustili smo ga za nula. Za Erakovića smo imali devet miliona, odbii smo i prodali ga za sedam. Ako ne osetite da je igrač u finansijskom piku... Kako igrači rastu godine starosti, tako mu cena pada - rekao je Terzić.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

Da li je za Zvezdu bolje da igra u isplativijoj Ligi šampiona ili u skromnijoj Ligi Evrope, gde je ipak konkurentna, generalni direktor crveno-belih kaže...

- Mi smo bivši šampioni sveta koji ulaze u ring protiv Muhameda Alija i Tajsona. Mi ne možemo da biramo protivnike.U DNK Crvene zvezde nije da se zadovoljavamo Ligom Evrope.

Ko kaže da nije sve u novcu, laže...

- Od Uefe dobijamo godišnju analizu prihoda i rashoda klubova. Ogroman broj klubova prihoduje izmešu 600.000.000 i 900.000.000 evra. Mančester Sii je ove godine prihodovao milijardu i sto miliona evra. Ljudi koji ne znaju kažu – nije sve u novcu. Jeste, sve je u novcu. Kupite najbolje igrače i najboljeg trenera i oni igraju. Ne igra svetla tradicija. Bajern plati Harija Kejna 120.000.000 evra u njegovoj 32. godini, a za Halanda je spreman da plati 250.000.000. Globalizacija je učinila da velikim novcem može da se kupi sve, osim tradicije i istorije - završava Terzić.

Bonus video:

00:28

Druga koreografija Delije: Beograd!

(Espreso/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.