"SRPSKI MURINJO" JE SUPA OD PETLA! Kinezi KIVNI na Jankovića!
Aleksandar Janković, Foto: Jia Haocheng / Xinhua News / Profimedia

ne praštaju neuspeh

"SRPSKI MURINJO" JE SUPA OD PETLA! Kinezi KIVNI na Jankovića!

Nisu ga nimalo štedeli

Objavljeno: 16:48h

Bivši trener Crvene zvezde Aleksandar Janković nalazi se pred otkazom u reprezentaciji Kine.

Kinezi su takmičenje na Azijskom kupu završili već u grupnoj fazi, što je za ovu reprezentacjiu jedan od najslabijih rezultata u istoriji.

Zbog toga su tamošnji mediji krenuli u žestok napad na Jankovića.

"Srpskog Murinja" uporedili su sa supom od petla!

Aleksandar Janković tokom Azijskog kupa
Aleksandar Janković tokom Azijskog kupafoto: HoshinoHaru / imago sportfotodienst / Profimedia

- On nije ispunio ugovorni cilj. Od kada je postao kandidat za selektora više puta spominjale su se njegove slabosti u biografiji. On jeste bio selektor reprezentacije Srbije do 21 godine, ali je imao tek nešto više od deset godina samostalnog trenerskog iskustva bez zapaženih rezultata. Kakvu je taktiku u Kataru kineski tim pokušao da sprovede teško je razumeti. Takav selektor kom nedostaje iskustvo u treniranju je supa od petla za igrače. On zaista nije u stanju da pruži veću podršku ili usmeravanje igrača tokom treninga i takmičenja - napisao je "Sičuan Skol".

Janković se u Kini nalazi od 2018. godine, a pre godinu dana je seo na klupu A tima. Svestan je i on da je rastanak veoma blizu.

- Postoje dve vrste trenera - oni koji su dobili otkaz i oni koji će dobiti otkaz, tako da kada prihvatite posao trenera prihvatate i obe ove mogućnosti. Onaj ko razmišlja o trenutku kada će prestati da radi je onaj koji se svega plaši. A čovek koji se svega boji nikada ne može da bude trener fokusiran na to da da sve od sebe da i pogura tim. U Kini sam skoro šest godina, spremao sam celu jednu generaciju za kineski fudbal. Fokusiran sam na davanje, a ne na primanje, pokušavajući da dam sve od sebe i ne kajem se - poručio je Janković.

Priznaje da je očekivao više na Azijskom kupu u Kataru

- Razočarani smo jer smo očekivali više. Zaslužili smo više, ali fudbal bez golova nije fudbal i ne možete očekivati velike rezultate ako ne postižete golove.U tri meča koja smo igrali ovde propustili smo niz šansi u svakom. Ako ne postigneš gol ne možeš očekivati da prođeš dalje - zaključio je Janković.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.