POTRESNA ISPOVEST LEGENDE KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA: Anri se borio sa TEŠKOM DEPRESIJOM, plakao je satima
Tijeri Anri, Foto: EPA

STRAŠNO

POTRESNA ISPOVEST LEGENDE KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA: Anri se borio sa TEŠKOM DEPRESIJOM, plakao je satima

Francuz otvorio dušu

Objavljeno: 19:29h

Legendarni fudbaler Tijeri Anri je možda imao karijeri iz snova, ali je malo ko zna kroz šta je prošao slavni Francuz.

On je u potresnoj ispovesti za podkast "The Diary of CEO" otkrio da se borio sa teškim oblikom depresije, a da je sve kulminiralo tokom korone.

- Tokom moje karijere i otkako sam se rodio, mora da sam bio depresivan. Da li sam znao? Ne. Da li sam nešto uradio da to popravim? Ne. Ali prilagodio sam se određenom načinu života. U životu morate nogu pred nogu i da hodate. To su mi govorili odmalena. Ja nikada nisam prestao da hodam, osim tokom kovida, kada više nisam mogao da izdržim. I tada počinjete da shvatate - rekao je Anri.

Od 2019. do 2021. godine bio je pomoćnik u Montrealu i korona ga je dočekala nespremnog i da je u izolaciji bez porodice shvatio šta se dešava.

- Suze su same tekle. Zašto? Ne znam, ali možda su tu bile jako dugo. Tehnički to nisam bio ja, to sam bio mlađi ja. Plakao sam za sve što nisam dobio, odobravanje.

Istakao je da je tokom detinjstva imao oca koji je stalno kritikovao njegov performans i da često ni odlične igre za njega nisu bili dovoljne. Tako je na jednom od mečeva u tinejdžersko doba dao svih šest golova u pobedi od 6:0, a on je opet govorio o njegovim greškama.

- Ovo očinsko prisustvo donekle je pomoglo sportisti, ali nije toliko pomoglo ljudskom biću - rekao je Anri, a prenosi "Telegraf".

- Kada sam bio mali, ljudi su mi uvek govorili: 'To nisi dobro uradio'. Očigledno kada to slušate češće od bilo čega drugog, to ostaje.

Tjeri Anri je kao igrač postao istinska legenda Arsenala sa kojim je dva puta bio najbolji u Engleskoj, a sa uspehom je nastupao i za Monako, Barselonu, Juventus i Njujork Red Bul. Sa Francuskom je bio šampion sveta 1998. godine i Evrope 2000.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.