VLADAN MILOJEVIĆ: Moraju da znaju gde su došli! Tim je pravljen za puno utakmica u LŠ, mladi igrači su veliko ZLATO
Foto: Starsport©

promocija novog trenera zvezde

VLADAN MILOJEVIĆ: Moraju da znaju gde su došli! Tim je pravljen za puno utakmica u LŠ, mladi igrači su veliko ZLATO

Objavljeno: 14:17h
Završeno
12:36h

FK Crvena zvezda je danas od 13 časova na konferenciji u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" predstavio novog (starog) trenera Vladana Milojevića.

Posle smene Baraka Bahara maltene momentalno nakon poraza u 171. prvenstvenom večitom derbiju sa Partizanom, na "Marakanu" se vraća Milojević, kog su brojni navijači već neko vreme priželjkivali kao naslednika Izraelca koji je razočarao.

Izmena: 13:42h
13:37h

Konferencija za medije je završena.

13:36h

- Ja sam ponosan za sve ovo što smo napravili u prethodnom mandatu. Zvezda je nešto sasvim drugačije, ja je drugačije doživljavam. Na poslednjoj konferenciji sam rekao da kada god je neki trenutak da uvek imaju jednog čoveka kojeg mogu da okrenu i da nikada neću reći ne. Šta će dalje da bude... I zbog toga sam ponosan, ja obećanja nikada u životu nisam davao, ali mogu da kažem da ću dati sve od sebe, da ću predstavljati klub kako dolikuje klubu i veličini kao što je Crvena zvezda - završio je Vladan Milojević.

Izmena: 13:58h
13:35h

Da li ima listu želja za Terzića kao što je imao Bahar?

- Ja ne funkcionišem tako (na osnovu liste želja). Ne znam, pričaću sa direktorom da li će neku želju da mi ispuni, ali obično ja ispunjavam želje, direktore, pa... - rekao je Milojević i pogledao u Terzića sa osmehom pa nastavio.

Vladan Milojević, Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

- Šalim se, nema u fudbalu nekih želja. Mislim da Zvezda ima jedan dobar kostur tima, dobar roster, ali verujem da je taj roster pravljen za puno utakmica u Ligi šampiona. Vraćamo se sada na domaće prvenstvo i kup, ali nisam imao puno vremena da razgovaram o tome. Uvek su prioriteti kluba da on može da živi, tu je mnogo faktora, videćemo od ponedeljka.

- Moramo videti koje su moje želje, koji su stavovi kluba, moramo da vidimo sa igračima i mogućnosti kluba. Da li stranci da li domaći igrači, to je pitanje koje će se večito voditi. Pre stranci nisu mogli da dođu jer su pravila bila drugačija, sada su takva da možete imati stranaca. Prioritet su uvek bili domaći, imamo igrače iz omladinske, ali ne bih ja tu delio. Mora da se napravi jedan miks, kroz priču o zvezdaštvo, ne bih se vraćao nazad šta je to bilo. Mislim da neće biti problema. Često se i drugim klubovima dešava i zbog jezičke barijere i svega da se dobije priča koja nije baš realna. Pre dok smo bili mogao si da imaš četiri stranca, sada je drugačije.

Izmena: 14:17h
13:34h

Stiglo je pitanje i da li je Milojević imao kontakt sa prethodnikom:

- Nisam imao komunikaciju sa Baharom, ako budem imao mogućnosti, saslušaću, zašto da ne. Sa mnom su tri kvalitetna trenera, Nebojša Milošević, jako dobro ga poznajete, on je veliki zvezdaš i sa njim sam radio u poslednje dve godine. Ivan Vučetić, on će biti zadužen za fizičku pripremu i Bojan Ofenbaher za analitiku, oni su posvećeni momci koji su pre svega veliki zvezdaši. Ja ne mogu sve sam, oni su mi od velike pomoći.

Vladan Milojević, Nebojša Milošević, Ivan Vučetić, Bojan Ofenbaher
foto: Starsport©
Izmena: 14:14h
13:30h

Milojević je upitan da li će vratit u ekipu Milana Borjana:

- Ja sam u kontaktu sa svim igračima, svi su mi poželeli da ja dođem. Ne treba žaliti za prošlim vremenima, treba gledati u budućnost. Prošlost je kočnica, ono što jr bilo treba ostaviti i ne treba non-stop potencirati. Svaki igrač je dobrodošao. Ovde smo i od ponedeljka ćemo početi da radimo intenzivnije. Tu je prelazni rok koji je ubvek živ, svašta se tu dešava, biće tu dolazaka i dolazaka, o imenima sad... Neki put i kada imate neku želju to možda nije realno, videćemo.

Izmena: 14:13h
13:30h

- Ja lično volim da radim pod pritiskom, mnogi imaju zonu komfora, ali meni se to ne sviđa. Svi mi volimo izazove, to je pritisak. Onog trenutka kada si u Zvezdi ambicije su najveće, bilo kakvi problemi da postoje. Mislim da smo mi grupa koja mora da veruje i radi u jednom pravcu, jedan čovek ne može sve sam. Zvezda ima dobar sastav, letos je napravljena dobra selekcija, formiranje skauting službe. Imaju dovoljan kvalitet, najbitnije je da se uklope u jednu celinu i ono što je krasilo moju generaciju jesu odnosi između svih u klubu. Oni moraju da znaju gde su došli. Ove sezone ima puno stranih igrača, ja sam ih većinom trenirao u inostranstvu. Moraju da upoznaju klub, a domaći igrači da preuzmu odgovornost. Jako mi je drago da je Zvezda ove sezone imala odrešenije ruke. Ko nije u klubu ne razume to što je srž kluba, ali to nije nimalo jednostavno.

Vladan Milojević, Zvezdan Terzić
foto: Starsport©
13:25h

Da li će mu biti lakše jer su u odnosu na leto 2017. i Zvezda i on porasli.

- Koliko će biti teže možemo tako postaviti pitanje? Svi kada smo polazili od nule uvek je uz mali pomak to veliko. Jako je bitno održavati kontinuitet, mislim da je menadžment kluba radio najbolje. Mislim da smo to dobro prezentovali, cela zvezdaška javnost. Sve što je bilo juče to se zaboravilo. Ja sam bio trener u omladinskoj školi kada smo imali probleme, i onda su došli ljudi i vratili to na pravi put. Zvezda je veliki gigant sa armijom navijača, tako da nije to lako voditi sa velikim očekivanjima. Da je pre nekoliko godina pomenuo da će se ovakvi rezutlati ostvariti mislim da bi to retko ko poverovao. Ja sam neko ko smatra da sve može u životu da se ostvari uz vredan rad i puno discipline, znate i da sam ja takav čovek i želim to da prenesem na igrače. Mi obično tragično shvatimo lošije rezultate u fudbalu, ali nema veze, odljutićemo se mi kada to bude potrebno.

Vladan Milojević
foto: Starsport©
Izmena: 14:11h
13:19h

- Zvezda je na dobrom putu. Želimo da održimo kontinuitet i ispravimo stvari koje su mogle da budu bolje. Mladi igrači su benefit i veliko zlato, drago mi je što su dobili priliku u Ligi šampiona. Zvezda ima veliki potencijal.

13:19h

- Rezultat je uvek merilo svega. Bilo je dosta dobrih stvari. Rano je za analize. Što se tiče derbija Zvezda je imala šanse, ali nas tek očekuju mečevi na proleće.

Vladan Milojević
foto: X/FK Crvena zvezda
13:16h

Zatim se obratio Vladan Milojević:

- Prvo da vam se zahvalim. Onog trenutka kada sam odlazio, ja sam samo napustio i znao sam u mojim razmišljanima, ja sam neko ko je sa 16 godina došao iz malog mesta i Crvene zvezda mi je mnogo značlila i mnogo mi je dala. Uvek je bilo pitanje koliko mogu da vratim. Otišao sam u trenutku kada smo napravili dobre rezultate, dobra bodovna razlika. Zvezda uvek može da računa na mene. Kada je došao poziv nije bilo nijednog momenta razmišljanja.

- Mislim da me dobro znate, ja verujem u rad, neka moja obećanja, to je nezahvalno. Uradiću sve sa stručnim štabom, ljudima koje znate, učinićemo sve što je do nas da nastavimo putem kojim je Zvezda nastavila pre par godina. Nadam se da ćemo postići rezultate koji dolikuju ambicijama Zvezde.

Izmena: 14:08h
13:09h

Generalni direktor Zvezdan Terzić se prvi obratio okupljenim novinarima.

- Kao što smo juče i najavili, danas smo se okupili ovde vidim u velikom broju, dakle velika su očekivanja, da promovišemo novog trenera. U danu kada je odlazio Vladan, dolazio je Dejan Stanković. Stanković otišao zbog Bahara, a Bahar zbog Milojevića. Krug se na njemu zatvorio. Milojević je dete Zvezde i tvorac najvećih uspeha u poslednjih par decenija. Danas potpisujemo ugovor na dve i po godine. Nadam se da će biti uspešno i da ćemo biti zadovoljni - rekao je Terzić nakon čega su pristupili potpisivanju ugovora pa poziranju sa šalom Crvene zvezde.

Vladan Milojević, Zvezdan Terzić, Marko Marin, Svetozar Mijailović, Mitar Mrkela
foto: Espreso sport
13:08h

Vladan Milojević i Zvzedan Terzić sa saradnicima su ušli u Medija centar.

12:47h

Podsetimo, Vladan Milojević (53) je vodio Zvezdu od leta 2017. do decembra 2019. kada je napustio klupu i pored 11 bodova prednosti nad Partizanom.

Osvojio je dve uzastopne titule prvaka Srbije.

FK Crvena zvezda, Vladan Milojević
foto: Starsport©
12:39h

Dva sata pre početka konferencije, crveno-beli su potvrdili povratak "Supermena" Milojevića na originalan način.

Izmena: 12:47h
12:36h

FK Crvena zvezda je danas od 13 časova na konferenciji u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" predstavio novog (starog) trenera Vladana Milojevića.

Posle smene Baraka Bahara maltene momentalno nakon poraza u 171. prvenstvenom večitom derbiju sa Partizanom, na "Marakanu" se vraća Milojević, kog su brojni navijači već neko vreme priželjkivali kao naslednika Izraelca koji je razočarao.

Izmena: 13:42h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.