ZVEZDA NA POJAČANJA POTROŠILA 12.400.000 EVRA: A ona joj u Ligi šampiona donela BOD vredan manje od miliona!
Šerif Ndiaj je Zvezdu koštao četiri miliona evra, Foto: Starsport©

promašaji?

ZVEZDA NA POJAČANJA POTROŠILA 12.400.000 EVRA: A ona joj u Ligi šampiona donela BOD vredan manje od miliona!

Zvezda je na pet utakmica u grupi Lige šampiona primila 12 golova, a na svakoj bar dva

Objavljeno: 12:04h
Nedeljko Đukić

Crvena zvezda je tri sezone zaredom razočarala navijače ispadanjem u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige šampiona, ali je tadašnji trener Dejan Stanković uspeo kroz rezultate u Ligi Evrope da izbori ono što nije uspevao direktnim putem - plasman u eltino takmičenje koji je prethodno dva puta zaredom ostvario njegov prethodnik Vladan Milojević.

Stankovićeva Zvezda je sakupila bodove za UEFA klupski koeficijent koji je šampionu Srbije doneo automatski plasman u grupe Lige šampiona, a Miloš Milojević je potom doprineosa dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope.

Uprava je želela evropsku Zvezdu u LŠ 2023/24, ali to nije isporučila navijačima.

Da li je Barak Bahar trener kome samo treba još vremena da to i postigne ili promašaj, videće se ako i dalje dobije poverenje Zvezdana Terzića, ali ono što je sigurno to je da pojačanja sportskog sektora nisu opravdala ulaganja.

FK Crvena zvezda, Barak Bahar, Zvezdan Terzić
foto: Starsport©

Zvezda je na In-Beoma Hvanga, Šerifa Ndiaja, Omrija Glazera, Uroša Kabića, Miloša Degeneka i Edmunda Ada (kod Bahara igrao samo 14 minuta na pripremama) potrošila ukupno 12.400.000 evra. Pre Baharovog dolaska je ugovoren transfer Pitera Olajinke, ali on je stigao kao slobodan igrač, kao i Žan-Filip Kraso i Marko Stamenić, dok je Naser Džiga u finišu prelaznog roka došao na pozajmicu iz Bazela.

Sve u svemu, mnogo veća ulaganja nego leta 2022. (7.310.000 evra), a naročito leta 2021. (2.300.000 evra) i leta 2020. (1.450.000 evra) kada se stalo u kvalifikacijama za LŠ.

Ulagalo se dosta i kada je Milojević uvodio Zvezdu u LŠ jer je 2018. potrošeno 10.460.000 evra, a godinu dana kasnije 6.450.000.

Naravno, ulaganja zavise i od prihoda, a klub iz Ljutice Bogdana je ovog leta zaradio malo više od prodaje igrača nego od dovođenja istih - okruglo 13 miliona evra od čega osam na Strahinji Erakoviću.

FK Crvena zvezda, Strahinja Eraković
foto: FK Crvena zvezda

Možda je baš on šraf koji najviše nedostaje Baharu s obzirom da je Zvezda na pet utakmica u grupi G primila 12 golova, a na svakoj bar dva.

Da li su sve prodaje bile neophodne je pravo pitanje jer su crveno-beli od samog učešća u grupnoj fazi LŠ unapred mogli da računaju na 15.640.000 evra. A za bod osvojen protiv Jang Bojsa u Beogradu dobijeno je još 930.000. Pobeda u grupi LŠ ove sezone vredi 2,8 miliona. A tu je i zarada od televizijskih prava koja svakom klubu u eliti zavisi od vrednosti TV tržišta.

Dakle, sa timom formiranim ovog leta, Zvezda je od rezultata u grupi LŠ zaradila manje od jednog miliona, a na pojačanja je potrošila 12,4 miliona.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:14

Ivanić posle poraza od Jang Bojsa

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.