"ORLOVI" NAPUNILI DŽEPOVE: Evo koliko su fudbaleri Srbije zaradili od plasmana na EP 2024. u Nemačkoj!
Fudbaleri Srbije, Foto: Starsport©

bogata nagrada

"ORLOVI" NAPUNILI DŽEPOVE: Evo koliko su fudbaleri Srbije zaradili od plasmana na EP 2024. u Nemačkoj!

Ako u Nemačkoj izbegnu bruku iz Katara, fudbaleri i stručni štab Srbije mogu da zarade još dosta novca

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije su žestoko slavili na terenu i u svlačionici stadiona u Leskovcu plasman na Evropsko prvenstvo 2024. koji im je dobro napunio džepove.

Činjenica je da način na koji je plasman u Nemačku ostvaren nije bio impresivan i da je konkurencija bila mala jer čak 24 reprezentacije idu na finalni turnir, ali tako je bilo i na EURO 2016. i 2020. pa smo izostali sa oba turnira i ovo nam je prvo od daleke 2000.

U svakom slučaju, osnovni cilj je ostvaren, a svi koji su mu doprineli su bogato nagrađeni, kako je i red s obzirom na sve sumanutije sume novca koje UEFA i FIFA zarađuju iz godine u godinu.

Po dogovoru koji imaju sa Fudbalskim savezom Srbije, 40 odsto premija za plasman na završni turnir EP ide na račun igrača. U novcu, to je 3.800.000 evra izabranike Dragana Stojkovića Piksija, pošto je FSS od UEFA dobio 9.500.000 evra.

To znači da će Tadić, Mitrović, Milinković-Savić, Gudelj i ostali dobiti otprilike po 100.000 evra. Naročito značajna je ova zarada za manje poznata fudbalska imena koja su doprinela učešću na EURO 2024.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Slavlje
foto: Starsport©

Ako "Orlovi" u Nemačkoj izbegnu bruku iz Katara, mogu da zarade još dosta novca, samo od igranja u grupnoj fazi. Svaka pobeda vredi milion evra, a remi pola miliona.

Ako bi se plasirali u osminu finala, FSS bi dobio dodatnih 1.500.000 evra. Plasman u četvrtfinale vrednuje se sa još se sa 2.500.000 evra. Za polufinale je nagrada 4.000.000 evra. Pobednika EP čeka 8.000.000 evra, a poraženog tri miliona manje.

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.