"VREME JE DA SRBIJU ODVEDEM NA EURO!" Piksi jasan iz Brisela - "Belgija nije samo Lukaku"
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

"da damo sve od sebe"

"VREME JE DA SRBIJU ODVEDEM NA EURO!" Piksi jasan iz Brisela - "Belgija nije samo Lukaku"

Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu, rekao je Dragan Stojković Piksi

Objavljeno:

Belgija i Srbije možda neće odigrati prijateljsku utakmicu (sreda, 20.45), ali je selektor Dragan Stojković Piksi dao izjavu za sajt FSS-a.

- Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje - rekao je Stojković.

Romelu Lukaku se nalazi u odličnoj formi po dolasku u Romu.

- Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom - istakao je Stojković.

Romelu Lukaku (prvi s leva) sa saigračima iz reprezentacije Belgije
Romelu Lukaku (prvi s leva) sa saigračima iz reprezentacije Belgijefoto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Upravo je u Belgiji pre 23 godine naša selekcija igrala poslednji put na Evropskom prvenstvu, a tada je kapiten bio aktuelni selektor.

- Sećam se svega, imali smo sjajnu generaciju, ali smo naleteli na vrlo teškog protivnika u četvrtfinalu (Holandiju, 1:6). Dugo se čeka taj plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da je došlo vreme da i kao selektor odvedem svoju reprezentaciju na završni turnir. Mnogo je lep osećaj braniti boje svoje zemlje na tako važnoj manifestaciji - zaključio je Stojković.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.