PIKSI SVE RAZJASNIO! Zašto nema Sergeja, Lazovića, Gaćinovića...
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

crno na belo

PIKSI SVE RAZJASNIO! Zašto nema Sergeja, Lazovića, Gaćinovića...

Srbija u narednim mečevima bez nekoliko važnih igrača

Objavljeno: 12:39h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi se obratio javnosti pred mečeve sa Belgijom i Bugarskom.

Srbija 15. novembra gostuje Belgiji u prijateljskom meču, a četiri dana kasnije nas čeka odlučujući duel sa Bugarima za plasman na Evropsko prvenstvo.

Prvo je pojasnio spisak za nastupajuće izazove: - Svi igrači koji nisu na spisku, neće biti ovde iz opravdanih razloga. Moje da objasnim. Što se tiče Lazovića, on ima povredu zadnje lože. Sergej je povredio koleno, radi se povredi za koiju je opravak četiri nedelje, Gaćinović nije bio spisku, ali je imao povredu zadnje lože. On je u rovitom stanju, nisam ga stavio naspisak jer sam iguran da neće biti spreman za 90 minuta. Babić ima anginu, ako o bude bolje, on će se prključiti u sredu ekipu. Neće biti na raspolaganju za Belgiju.

Sergej Milinković Savić
Sergej Milinković Savićfoto: EPA/TOMS KALNINS

- Znate da mlada reprezentacija ima ciklus ozbiljih utakmica, u razgovoru sa Drulovićme, odlučili smo da neke igrače da pošalje u mladi tim. Lučić, Ratkov i Ilić, a ostale očekujemo ove.

Belgijanci su jaka provera, ali fokus je na Bugarima.

- Imamo tešku utakmu sa jakom ekipom Belgije, da ne nabrajam imena. Dolazi u delikatnom momentu, jer naš najveći fokus je na Bugarsku. Podelićemo minutažu u Briselu, a za nas je najvažnije da odigramo najbolje što možemo. Koliko mi bili u Briselu, misli će nam biti u Leskovcu.

Mladen Krstajić više nije na klupi rivala.

- To nam ne menja ništa, znamo cilj i želimo da ga ostvarimo. Igramo utakmicu na domaćem terenu i uz svo poštovanje prema Bugarskoj smatramo da imamo dovoljno pameti, kvaliteta, motivacije i svega onoga što bi jedan tim trebalo da ima. Sve je u našim rukama i sami odlučujemo. Jesu promenili selektora, ali selektor ne igra, još uvek nisam video da je jedan ušao u teren i da je igrao - rekao je Stojković.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport

Piksijeva filozofija je jasna:

- Nisam bitan ja uopšte, bitan je kolektiv i bitan je srpski fudbal. Ako pogledamo naše klubove u Evropi, shvatićete neke stvari, biće vam mnogo toga jasno. Uspeh reprezentacije je mnogo važan i krucijalan za srpski fudbal. Taj uspeh neću pripisati sebi. Neko sam ko je vrlo racionalan i ko ostavlja prostor drugima da se raduju, a meni će biti privatna i trenerska satisfakcija da ljude koje vodim, koje učim i motivišem, naprave iskorak i odu na Evropsko prvenstvo. Ima vremena, pa da ne pričamo u napred, cilj je za sve nas isti - dodao je Piksi.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.