NOVI AMBICIOZNI PROJEKAT NA MARAKANI: Zvezda pokrenula elitnu školu fudbala!
Veljko Vukojević, polaznik elitne škole fudbala, Foto: FK Crvena zvezda

lepa zamisao

NOVI AMBICIOZNI PROJEKAT NA MARAKANI: Zvezda pokrenula elitnu školu fudbala!

Crvena zvezda želi da se istakne u regionu i postavi nove standarde razvoja mladih igrača

Objavljeno:

"Elitna škola" FK Crvena zvezda predstavlja vrhunski fudbalski projekat u cilju edukacije, ubrzanog razvoja i sazrevanja mladih igrača Omladinske škole.

Zvezdina mladost je budućnost najtrofejnijeg srpskog kluba, te je ovo postulat kojim se uvek rukovode čelnici fudbalske akademije. Kroz istoriju na terenima iza juga Marakane su trenirali vanserijski fudbaleri, a trenutno smo svedoci toga da je u prvom timu čak devet igrača poniklih u Omladinskoj školi Crvene zvezde. U cilju usavršavanja mladih fudbalera na svim poljima u ranoj starosnoj dobi pokrenuta je “Elitna škola”, koja će upravo kroz marljiv rad sa talentovanim dečacima doprineti rapidnom razvoju.

Naime, kroz internat smešten pored pomoćnih terena podno severne tribine stadiona “Rajko Mitić” mališanima je obezbeđen boravak 24 časa dnevno uz neophodne obroke tokom dana, ali sa posebnom ishranom namenjenom isključivo sportistima. Takođe, dodatan rad na terenu pod budnim okom iskusnih fudbalskih stručnjaka uključenih u projekat je sastavni deo obuke mladih igrača, pored toga trening u teretani prvog tima, uz saradnju sa vrhunskim kondicionim trenerom, koji pored brojnih mogućnosti nudi momcima i oporavak nakon napornih utakmica. Naročit akcenat se stavlja na sistem obrazovanja i vantrenažne aktivnosti, te je pored redovnog pohađanja školskih ustanova tokom dana uključeno i učenje jezika.

Fk Crvena Zvezda
foto: FK Crvena zvezda

Pokretač projekta i inicijator sprovođenja “Elitne škole” jeste nekadašnja desetka i kapiten, a sada tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin. Pomoćnik u stručnom štabu Baraka Bahara, Boris Savić je glavni trener i osoba zadužena za svakodnevni rad sa fudbalerima, a uz njega je još jedan bivši kapiten i član stafa prvog tima - Vujadin Savić.

U program su uključeni i Nikola Mikić, koji je takođe sa kapitenskom trakom predvodio crveno-bele u 21. veku, ali i bivši fudbaler Aleksandar Jevtić, kao predstavnici trenerskih timova Grafičara, odnosno omladinske selekcije našeg kluba. Đak Zvezdine fudbalske akademije i igrač sa zapaženom domaćom, ali i internacionalnom karijerom - Miloš Stojčev uz igračke savete je zadužen za razgovor na dnevnom nivou sa mališanima.

Sa druge strane, ljudi uključeni u sjajan sistem edukacije su u svakodnevnoj komunikaciji sa trenerima i koordinatorima Omladinske škole Crvena zvezda, koji predvode igrače u okviru generacije fudbalera, što je itekako bitno u interakciji sa igračima u osetljivim godinama.

“Elitnu školu” FK Crvena zvezda pohađa 18 igrača među kojima su: Aleksa Cvetković (sredina, 2005), David Đurić (odbrana, 2006), Andrej Petrović (sredina, 2006), Veljko Vukojević (sredina, 2006), Veljko Milosavljević (odbrana, 2007), Vuk Roganović (odbrana, 2007), Adem Avdić (odbrana, 2007), Igor Bubanja (sredina, 2007), Petar Manojlović (sredina, 2007), Aleksa Vasilić (sredina, 2007), Uroš Đorđević (sredina, 2007), Đorđe Ranković (sredina, 2007), Stefan Mladenovski (napad, 2007), Aleksa Petrović (sredina, 2008), Pavle Štulić (sredina, 2008), Vasilije Kostov (sredina, 2008), Luka Zarić (sredina,, 2008), Aleksa Damjanović (napad, 2008).

U Crvenoj zvezdi su sigurni da će “Elitna škola” podariti izvanredne rezultate u polju progresa talentovanih mladih igrača, te da će kroz sistematski rad na terenu i obrazovanje van istog, fudbaleri biti spremni za sve izazove prilikom prelaska u prvi tim.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.