"SAMO NEKA BUDEMO MI I DALJE PRVI!" Duljaj veruje da još jedan fudbaler Partizana može u reprezentaciju (FOTO)
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

"Trenutak je specifičan"

"SAMO NEKA BUDEMO MI I DALJE PRVI!" Duljaj veruje da još jedan fudbaler Partizana može u reprezentaciju (FOTO)

To što postižemo golove pred kraj utakmice, znak je da imamo veliki karakter, rekao je trener crno-belih

Objavljeno:

Igor Duljaj, trener Partizana pričao je o stranim sudijama u srpskom fudbalu, a onda se okrenuo i na gostovanje Napretku (nedelja, 17.00).

- Ne bih rekao da je to što nismo igrali derbi olakšavajuća okolnost, jer smo se baš posebno pripremali za tu utakmicu. Igrači su se na poseban način pripremali za meč protiv Zvezde. Trenutak je specifičan, jer smo i mi i Napredak odigrali samo po tri utakmice u septembru, pa smo u dobroj meri ispali iz takmičarskog ritma. Oni nisu igrali još od 17. (septembra) i meča protiv Novog Pazara, a mi od prošlog petka i duela sa IMT-om - počeo je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Upozorava na to koliko je sutrašnji protivnik gotovo po pravilu opasan kada izađe na megdan crno-belima.

- Napredak je tradicionalno izuzetno težak protivnik za Partizan, mada smo u Kruševcu imali i neke svetle momente, kao kada smo osvajali titule 2008. i 2015. Ipak, često se dešavalo da Partizan izgubi ili odigra nerešeno u Kruševcu u mečevima koji su se ispostavljali ključnim za titulu. Ima dosta slučajeva u Evropi kada vam neki tim jednostavno ne leži, u našem slučaju to je Napredak. Uvek igraju dobro protiv nas, ali ovog puta nadam se da ćemo uz veliku podršku naših navijača nastaviti pobednički niz - kaže Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Zadovoljan je što će meč biti odigran u nedelju.

- Dobra je stvar da što će se meč odigrati dan ranije od prvobitno zakazanog, jer će moći da prisustvuje mnogo navijača što iz Beograda, što iz Kruševca i okoline. Verujem da će ovog puta domaćin da se potrudi da teren dovede u red i da će za razliku od nekih prethodnih puta biti dobar. To je u interesu fudbala - rekao je Duljaj.

Mnogi fudbalski stručnjaci prethodnih nedelja o Partizanu govore kao iznenađenju dosadašnjeg toka sezone Superlige Srbije.

- Tek je početak sezone, mnogo je teže održati se na vrhu nego doći do tamo. Nemamo problem s tim da nas smatraju iznenađenjem, samo neka budemo mi i dalje prvi. Imali smo mnogo teških utakmica, dosta golova dali smo "na mišiće", ali je važno da smo na svakoj utakmici imali veliki posed lopte i u proseku između 15 i 20 šuteva na gol protivnika, što je priličan broj. S druge strane, nije dobro što smo primili čak deset golova, to je mnogo za Partizan, ali je to normalno za ekipe koje dominiraju. Tako da svaki tim koji igra protiv Partizana zna koje su nam slabe tačke i pokušavaju da igraju na kontru. Od Napretka, ipak, očekujem da će nas napasti, jer igra na svom terenu i očekujem lepu fudbalsku predstavu - istakao je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Ne smatra da igra ne prati rezultate.

- Uvek može bolje, ali je važno da tim pobeđuje i stvara šanse, a mi ih stvaramo. To što postižemo golove pred kraj utakmice, znak je da imamo veliki karakter - poručio je Duljaj.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Selektor Dragan Stojković uvrstio je Mihajla Ilića na širi spisak repzentacije za kvalifikacije za EURO 2024.

Mihajlo Ilić
Mihajlo Ilićfoto: Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- To je velika čast za Partizan. Pred Ilićem je svetla budućnost. Zahvalnost selektoru Piksiju što mu je ukazao čast da bude i na tom širem spisku. Verujem da će se u budućnosti na tom spisku naći Belić koji je svojim igrama i ponašanjem pokazao da jednog dana Srbija može da računa na njega - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.