BIVŠI SELEKTOR SRBIJE NEMA MILOSTI: "Voleo bih da provede neko vreme u ZATVORU!"
Havijer Klemente je besan na zemljaka, Foto: EPA/Luis Tejido

ogorčen

BIVŠI SELEKTOR SRBIJE NEMA MILOSTI: "Voleo bih da provede neko vreme u ZATVORU!"

Havijer Klemente je bio prvi selektor Srbije od njenog osamostaljenja

Objavljeno: 10:16h

Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene nikad nije privuklo više pažnje, ali onda je sve ono urađeno na terenu zasenio skandal na dodeli medalja koji je mnogo atraktivniji medijima i navijačima.

Kontroverzni predsednik Fuddbalskog saveza Španije, Luis Rubiales, našao se na udaru zbog poljupca u usta fudbalerki Dženi Ermoso koja je nakon toga rekla da joj se to nije dopalo.

Borio se koliko je mogao Rubiales, poznat po brojnim drugim kontroverzama, ali sada mu nije bilo spasa i na kraju je morao da podnese ostavku. Samo što bi mnogi da bude i oštrije kažnjen. Među njima i bivši selektor Srbije, Havijer Klemente (73), ali on ima drugi razlog za ovaj stav.

Luis Rubiales
Luis Rubialesfoto: EPA/Enric Fontcuberta

Klemente smatra da je Rubiales namontirao proces Anhelu Mariji Viljaru, predsedniku FS Španije od 1988. do 2017. koji je smenjen zbog optužbi za proneveru.

- Voleo bih da Rubiales provede neko vreme u zatvoru, kako bi video kako je Anhelu Mariji Viljaru. On je namontirao to Viljaru i stavio ga je u zatvor - rekao je Klemente, koji je potom rekao da je Rubijales samo previše ambiciozan i sebičan.

Havijer Klemente je bio prvi selektor Srbije od njenog osamostaljenja, dovedev je na inicijativu tadašnjeg predsednika FSS, Zvezdana Terzića. Vodio je "Orlove" od jula 2006. do decembra 2007. kada je smenjen zbog neuspeha u kvalifikacijama za EURO 2008.

Bonus video:

00:17

Ovacije za Nemanju Vidića u Ljubljani

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.