ZVEZDAN TERZIĆ BEZ USTRUČAVANJA: Ako to ne uspemo u Ligi šampiona, biće VELIKI NEUSPEH
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

OTVORENE KARTE

ZVEZDAN TERZIĆ BEZ USTRUČAVANJA: Ako to ne uspemo u Ligi šampiona, biće VELIKI NEUSPEH

Crveno-beli sa velikim očekivanjima ulaze u evropske borbe

Objavljeno: 11:47h

U susret početku grupne faze Lige šampiona, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je govorio o očekivanjima i ambicijama svog tima u tekućoj sezoni.

Zvezda će u utorak gostovati šampionu Evrope, Mančester sitiju na "Etihadu", a Terzić je za Sportal izneo svoja očekivanja.

- Ako smo ikoga želeli da izbegnemo iz prvog šešira, to je bio Mančester siti. Najbolja ekipa na planeti u poslednjih pet - šest godina. Preteško je igrati protiv njih, ne samo Zvezdi, već i Bajernu, Realu... I - dobili smo baš njih. Ali, sa druge strane, biće to veliko iskustvo, da probamo da se izmerimo protiv najboljih na planeti, zvaničnim šampionom Evrope. Iz drugog šešira dobili smo Lajpcig, tim protiv koga je, takođe, teško igrati. To je čudna ekipa, igraju fudbal koji je jako, jako ofanzivan. On im donosi često neke neočekivano dobre rezultate, često i one koji to nisu. Mogu svakoga da pobede, mogu od svakog i da izgube. Prošle sezone su poraženi 7:0 upravo od Sitija, a letos su u finalu Superkupa Nemačke savladali Bajern rezultatom 3:0, onako baš superiorno. Tim mlad, poletan, klub je tako koncipiran. Sve daju na brzinu i fizičku moć. Bili smo u trećem šeširu i kada sam uvideo u koju smo grupu ušli, nije bilo po mojoj volji. Ali, svaka grupa je teška. Igraš Ligu šampiona, i to je to, nema slabih protivnika. Želeo sam da iz prvog šešira dobijemo Fejnord ili Sevilju, koji, naravno, nisu taj nivo kao Siti. Iz drugog sam priželjkivao nekog velikana sa kojim možemo da igramo, protiv koga bi bio spektakl. Iskreno, priželjkivao sam Real ili Mančester junajted. Tako da sam se pokazao kao loš prognozer... Međutim, iz četvrtog šešira smo dobili Jang Bojs, hajde da budemo pošteni, da ih ne uvredimo - najmanje jakog protivnika. Na kraju, kada se podvuče crta, zadovoljan sam grupom, mislim da imamo čemu da se nadamo. Mada, kada se igra Liga šampiona, to je jako nezahvalno pomisliti, tu su sve veliki timovi, bogati klubovi. Svakako će detalji odlučivati. Sigurno neće biti nikome lako protiv Crvene zvezde. Kvalitetno smo radili sve ove godine. Zvezda je sada na vrhuncu, sportskom, igračkom. Mnogo smo investirali u ovaj tim, doveli smo izuzetne i skupe igrače, kao nikada u istoriji. Pa ipak, to nije garancija da će se sve na terenu vratiti rezultatima. Ali, preduslov je rezultatima. Jedan pametan čovek je rekao “ako uložite mnogo novca, niko vam ne garantuje da ćete ostvariti zacrtane sportske ciljeve. Ali, ako ne uložite, sigurno nećete ništa učiniti”. Uradili smo sve što je trebalo, procenili smo da je momenat za novi iskorak Crvene zvezde i da, ako ne uložimo, ne možemo napred. Ne možete da dobijete na lutriji, ako ne kupite loz. Svesni smo da može da se pravi tim bez novca, ali veliki rezultati neće doći - rekao je Terzić.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

Istakao je da će gostovanje Jang Bojsa u Beogradu, 4. oktobra, biti utakmica godine za Zvezdu.

- Ne bih voleo da opterećujem igrače i stručni štab time, ali jasno je da bi smo pobedom sebi otvorili širom vrata ka zacrtanom cilju. Da, to je najvažniji meč za Crvenu zvezdu u ovoj godini. A, neće oni da dođu kod nas i kažu “evo, mi smo došli da vam damo tri boda”. I oni imaju očekivanja, nadanja. I nikako se taj tim ne sme potceniti... Ali, čak i da ne osvojimo u Beogradu tri boda, imamo meč i u Bernu, gde ćemo, naravno, da idemo na pobedu. Biće zanimljivo. Ima mnogo naših navijača u Bernu. Biće ih i u Lajpcigu, siguran sam. Verujem da ćemo na oba ta gostovanja imati podršku kao da maltene igramo kod kuće.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Espreso/Tamara Trajković

Cilj je proleće u Evropi...

- Za očekivati je, realno, s obzirom na to da smo krenuli iz trećeg šešira, da i osvojimo to treće mesto. Jer, ako bismo završili iza Jang Bojsa, to bi bio neuspeh. Brojke kažu da smo mi u ovu grupnu fazu ušli kao favoriti u odnosu na njih... Naravno želimo i više od toga i nećemo odustati od svojih snova, odnosno od borbe za drugo mesto. Treba da se poklopi mnogo kockica, trebalo bi da imamo mnogo sreće, koju nismo imali prošle godine kada smo odigrali odličnu utakmicu protiv Monaka kod kuće, ali smo izgubili 1:0. Dakle, ulazimo sa velikim samopouzdanjem, sa mnogo vere u sebe.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.