TERZIĆ DOVEO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI JEDNOM REČENICOM: "Ja slušam i ne verujem šta mu govori!"
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

opravdao nadimak

TERZIĆ DOVEO NAJSKUPLJE POJAČANJE U ISTORIJI JEDNOM REČENICOM: "Ja slušam i ne verujem šta mu govori!"

Generalni direktor Crvene zvezde je bio ključni čovek

Objavljeno: 09:33h

FK Crvena zvezda je dovela najskuplje pojačanje u istoriji kluba ovog leta, a sada je otkriveno kako je došlo do zaključenja posla!

Tehnički direktor crveno-belih Marko Marin je u intervjuu za "Mozzartsport" ispričao detalje dolaska Hvanga In-Beoma na "Marakanu".

Južnokorejac je u Zvezdu stigao iz Olimpijakosa za pet miliona evra, a ključna je bila uloga Zvezdana Terzića u pregovorima.

- Konkretno, pre četiri dana smo imali video poziv sa njim. On je bio u Minhenu, kod svog drugara iz Bajerna, Kima. Opet sam mu sve objasnio o Crvenoj zvezdi, znao je mnogo toga. Tu, tokom tog video poziva smo napravili ključni korak, obradili smo njega i menadžere (a-ha-ha, prim.aut). Išla nam je na ruku Liga šampiona, i izgled grupe. Tu je bio i Zvezdan Terzić. I mene je iznenadio jednom rečenicom, a igrača je matirao. To mogu da vam potvrdim - rekao je Marin i nastavio:

Marko Marin
Marko Marinfoto: Starsport©

- Sedeli smo kod Terze kući, bilo je to pre četiri ili pet večeri. Kratko se uključio u video poziv. Uzeo je telefon, počeo da priča sa Hvanom i onda je poentirao. Rekao mu je: Slušaj, 19. septembra igramo sa Sitijem na strani, nadamo se da ćemo da odigramo dobru utakmicu, idemo na pobedu. Onda uveče slavimo tu pobedu. Ja slušam i ne verujem. Tada je Terzić poentirao, rekao mu je: U stvari slavimo pobedu i tvoj rođendan. Mene je iznenadio, igrač je bio srećan što generalni direktor zna kada mu je rođendan, agenti su se odobrovoljili. Atmosfera je bila bolja, tu smo ga slomili.

In-beom Hvang
In-beom Hvangfoto: EPA/Jeon Heon-Kyun

Otkrio je Marin i da je Zvezda još ranije pratila pomenutog vezistu.

- On je stvarno dobar igrač, to će i ovi koji ga nisu videli brzo osetiti. To je počajanje, ne samo za Zvezdu, nego i za klubove iz top pet liga. Već prošle godine je bio tema, kada je otišao u Olimpijakos iz Rubina. Bila je opcija da se vade igrači iz Rusije, on je bio tada velika želja. Moja, gospodina Terzića... Kada sam ga video, fudbalski sam se zaljubio u njega. Ostavio je takav utisak, da je to igrač za sledeći nivo na koji treba da idemo. Ostali smo u kontaktu, igrao je odlično za Olimpijakos. Bio je konstantan, voleli su ga navijači. Svi smo mislili da su sledeći korak najjače lige Evrope. Ali mi smo i dalje ostali u kontaktu, čekali smo pravi trenutak. Čim smo videli da se malo otvaraju vrata, bili smo tu. Odmah smo reagovali.

Bonus video:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.