BIVŠI SELEKTOR HOLANDIJE ŠOKIRAO TVRDNJOM: Mundijal je namešten kako bi ga Mesi osvojio!
Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

šokantno

BIVŠI SELEKTOR HOLANDIJE ŠOKIRAO TVRDNJOM: Mundijal je namešten kako bi ga Mesi osvojio!

Da li u njegovim rečima ima istine

Objavljeno:

Bivši selektor Holandije Luis Van Gal uveren je da je Mundijal u Kataru isceniran kako bi gaLionel Mesi osvojio.

Selekcija Argentine je uspela da po treći put u istoriji dođe do najvrednijeg pehara u svetu sporta, a Lionel Mesi do svog prvog u 36. godini života.

Mesi je u finalu protiv Francuske postigao dva gola i pogodio u penal seriji i na taj način bio najzaslužniji za pobedu u finalu.

Ovaj 36-godišnjak je takođe pomogao Argentini da pobedi Holandiju, koju je tada vodio Van Gal, u četvrtfinalu, pošto je postigao gol pre nego što je svoju zemlju odveo do pobede na penale rezultatom 4:3.

Van Gal, koji je podneo ostavku na mesto selektora nakon što je Holandija napustila Svetsko prvenstvo, verovao je da je utakmica protiv Holanđana bila "s predumišljajem" kako bi Mesi konačno mogao da osvoji trofej koji mu je uvek izmicao tokom njegove zvezdane karijere. - Ne želim mnogo da pričam o tome. Kada vidite kako je Argentina davala svoje golove i kako smo mi davali svoje golove i kako su neki igrači Argentine prešli granicu i nisu kažnjeni, onda mislim da je sve bila igra sa predumišljajem - rekao je Van Gal.

Novinar ga je upitao da pojasni na šta tačno misli.

- Mislim sve što kažem - dodao je Holanđanin.

Novinar je još jednom upitao da li je cilj bio da Mesi postane svetski šampion? - Mislim da jeste, da - zaključio je Van Gal.

Bonus video:

00:24

Orlovi kreću na Mundijal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.