SRBIJA MNOGO VREDI: Od cifre se vrti u glavi, a tokom leta bi mogli ući i u 10 najskupljih reprezentacija sveta!
Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

VELIKA PARA

SRBIJA MNOGO VREDI: Od cifre se vrti u glavi, a tokom leta bi mogli ući i u 10 najskupljih reprezentacija sveta!

Transfer Sergeja Milinkovića-Savića u Saudijsku Arabiju doprineo je solidnom plasmanu

Objavljeno: 12:37h

Toliko se uzdamo u naše fudbalere, a oni nikako da nas obraduju na nekom velikom takmičenju.

Najnovija lista najskupljih reprezentacija sveta čak govori da je Srbija daleko ispred Hrvatske, međutim znamo svi - naše komšije imaju jedno srebro i dve bronze sa Mundijala i svaki put učestvuje na EURO.

Kad već pravimo poređenja, ona mogu da se naprave i sa ostalim nacionalnim timovima. Fudbalska reprezentacija Srbije je 14. najskuplja ekipa sveta, Hrvatska 19, Švajcarska 22, Poljska 25.

Evo i najnovije liste koju je ilustrovao Onefootball:

Iz priloženog se može primetiti da najskuplji tim imaju Englezi, što i ne čudi jer imaju najsuplju ligu sveta. Francuzi imaju drugi najskuplji tim na svetu, Portugalci treći, Brazil je na četvrtom mestu, Nemačka na petom, a Argentina na šestom...

Samo su reprezentacije Engleske i Francuske prešle famoznu milijardu iliti bilion evra, pa je tako vrednost reprezentacije Srbije trenutno procenjena na 333 miliona evra.

Transfer Sergeja Milinkovića-Savića u Saudijsku Arabiju doprineo je solidnom plasmanu Srbije na ovoj listi, naša pozicija mogla bi biti i bolja ukoliko i Aleksandar Mitrović potpiše novi i jači ugovor, pa još ako se obistini i dobar transfer Dušana Vlahovića, "orlovi" bi tokom leta mogli i u top 10.

Ali naravno, nama je bitnija ona druga tabela - rezultatska. Srbija na FIFA listi zauzima 25. poziciju, a vreme je da se i tu napreduje konačnim plasmanom na 24 godine čekano Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO:

00:49

Navijači srbije pred meč sa Švajcarskom

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.