ISTORIJSKI PLASMAN: Poznato gde Zvezda i Partizan gostuju sledeće sezone! (FOTO)
Detalj sa fudbalskog večitog derbija, Foto: Starsport©

SJAJAN REZULTAT

ISTORIJSKI PLASMAN: Poznato gde Zvezda i Partizan gostuju sledeće sezone! (FOTO)

Železničar iz Pančeva ušao je u Superligu Srbije

Objavljeno: 19:45h

Fudbaleri Železničara iz Pančeva su uspeli da pobedom (3:0) nad Radničkim sa Novog Beograda u 34. kolu Prve lige Srbije ostvare istorijski plasman u najjači rang srpskog fudbala, a ovoga puta su golove vredne Superlige postigli iskusni Saša Tomanović, mladi Nikola Lainović i Strahinja Jovanović.

Veliki, istorijski uspeh za tim koji je preuzeo Vladimir Gaćinović i uspeo da uvede ekipu iz Pančeva u Superligu Srbije. Pored Železničara, tokom poslednje nedelje aprila je IMT prvi uspeo da obezbedi kartu za direktan ulazak u elitu. Biće zanimljivo da li će Grafičar i Jedinstvo Ub dočekati svoje mesto u baražu za popunu Superlige, dok će Crvena Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički i ostali morati put Pančeva naredne sezone.

Železničar je dugo bio u vrhu Prve lige, borili su se sa IMT-om za to prvo mesto, a zapravo i dalje jure trofej prvaka drugog ranga srpskog fudbala. Bod deli Pančevce od Traktorista, a biće veoma zanimljivo do kraja prvenstva. Jedno je sigurno, bilo je potrebno 19 pobeda, osam remija i sedam poraza, uz 56 golova da Železničar po prvi put u istoriji igra Superligu Srbije.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.