ZVEZDIN FUDBALER U ODABRANOM DRUŠTVU: Našao se među najboljim driblerima sveta koji imaju više od 23 godine! (FOTO)
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVA STATISTIKA

ZVEZDIN FUDBALER U ODABRANOM DRUŠTVU: Našao se među najboljim driblerima sveta koji imaju više od 23 godine! (FOTO)

Na prvom mestu našao se Barselonin igrač Frenki De Jong

Objavljeno: 17:15h

Nepredvidiv je Gelor Kanga. Može da bude junak, ali i tragičar, mada je u drugom mandatu kao igrač Crvene zvezde, posebno poslednjih par sezona, značajno popravio koncentraciju i počeo da vodi računa o odgovornosti koju ima na terenu. Za razliku od ranijih godina, reprezentativac Gabona igra nešto povučenije, s tim da je njegova uloga u timu i dalje izuzetno značajna. A, da dobro radi posao, pokazuje statistika.

U novom istraživanju čuvene fudbalske opservatorije CIES, Gelor Kanga se našao među najboljim centralnim i defanzivnim veznim driblerima sveta starijim od 23 godine. I to na veoma visokom devetom mestu. Da se gleda samo uspešnost driblinga bio bi najbolji!

Uz starosni uslov, da bi igrač ušao u konkurenciju potrebno je i da je tokom proteklih godinu dana odigrao najmanje 1.500 minuta u nacionalnim prvenstvima (nešto više od 16 utakmica). Konačna ocena data je na osnovu tri faktora - vremenskog razmaka između dva uspešna drublinga, procenat uspešnosti i kvalitet saigrača i rivala, što je značajno uticalo da Gabonac ne bude još bolje plasiran.

Statistika kaže da je Kangi za uspešan dribling potrebno 22 minuta i 23 sekunde, procenat uspešnosti mu je 83.7 odsto, a kvalitet ekipe i rivala vrednuje se 0.63 boda, po čemu je od igrača među deset najboljih lošiji jedino Roei Gordana iz Hapoel Ber Ševe.

Na prvom mestu zbirno našao se Barselonin Frenki De Jong, a slede ga Mateus Nunjes (Vulverhempton), Luka Modrić (Real Madrid), Vendel da Silva (Zenit), Mateo Kovačić (Čelsi), Riki Puđ (L.A. Galaksi), Rodrigo Aliendro (River Plejt) i Alvaro Fidalgo (Amerika), te pomeniti Kanga i Gordana.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.