BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I SELEKTOR ŠVEDSKE UŠLI U KLINČ U PRENOSU UŽIVO: Koga je trebalo da predstavljam? Srbiju? VIDEO
Bojan Đorđić i Jane Anderson, Foto: Printscreen/Twitter/@Anton/Viasat

zapenio

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I SELEKTOR ŠVEDSKE UŠLI U KLINČ U PRENOSU UŽIVO: Koga je trebalo da predstavljam? Srbiju? VIDEO

Ako si ti menadžer onda budi tu umesto mene - odbrusio je Anderson

Objavljeno: 15:57h

Nekada veliki talenat Mančester Junajteda i reprezentacije Švedske kog su povrede omele da napravi bolju karijeru, Bojan Đorđić danas radi kao stručni komentator utakmica kluba, ali i kompanije Viasat.

Za njih je, zajedno se Fredijem Ljungbergom, bio deo četvoročlanog tima fudbalskih eksperata koji su postavljali pitanja selektoru Švedske Janeu Andersonu nakon ubedljive pobede (5:0) nad Azerbejdžanom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Ali, umesto pohvala za "petardu", više su traženi odgovori za lošu partiju i poraz (0:3) od Belgije.

Đorđiću je zasmetalo što je fudbaler AZ Alkmara Jesper Karlson dobio samo osam minuta na terenu, iako se nalazi u sjajnoj formi, a za to vreme je stigao da zatrese mrežu.

Bojan Đorđić, Jane Anderson, Fredi Ljungberg
foto: Printscreen/Twitter/@Anton/Viasat

Direktno je pitao Andersona o tome, a selektoru se to očigledno nije svidelo.

- Imao je odlične igre pre povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet meseci. Nakon što se vratio, jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Dugo sam razgovarao s njim. Možemo da pričamo o selektiranju ekipe, možemo provesti celu je**nu noć pričajući o tome - rekao je Andreson i nastavio:

- Mislim da je on odličan fudbaler, ali ako će on da igra onda će Aleksander Isak ili Viktor Gikereš biti na klupi. Ko od njih da ne igra? Dozvoljeno mi je da izaberem 11 igrača. Ko da ne igra onda? Ako si ti menadžer onda budi tu umesto mene.

Bivši igrač Crvene zvezde nije odustajao, svađa je uveliko počela, a Srbin je istakao da Karlson treba da igra barem pola sata po meču. Selektor Švedske je gubio živce i odmahivao rukom u znak negodovanja.

- Ne mogu više da podnesem ta stalna prigovaranja. Lično to shvatam? Ma ne. Pa pričamo o igraču koji je ušao u igru i dao gol iz svoje druge šanse. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete ruku na mene i pola sata samo nešto kukate i prigovarate.

Na Đorđićevu konstataciju da Anderson ne treba da diže ton i tako razgovara s njim, jer predstavlja Švedsku i 10 miliona ljudi, selektor je rekao:

Bojan Đorđić, Jane Anderson
foto: Printscreen/Twitter/@Anton/Viasat

- Došao sam ovde da odgovaram na pitanja, a vas četvorica me samo napadate nešto, a pobedili smo 5:0. Eto, ti si baš bio igrač i trener na ovakvom nivou. Možda je trebalo da predstavljaš nekog drugog - rekao je neoprezni Anderson uvlačeći nacionalnu konotaciju, što je Đorđića izbacilo iz takta:

- Koga je trebalo da predstavljam? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Šta uopšte pokušavate da kažete? Je li to implicirate? To je je**no loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak udarac od selektora jedne reprezentacije - na kraju je rekao Đorđić.

Bonus video:

00:36

Srpski navijači pravu šou u Podgorici

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.