ANDREA IMA IQ 160 A IZGLEDA JOŠ BOLJE: Najlepša šahistkinja sveta vam jede figure dok vi nju "jedete" očima! (FOTO)
Andrea Botes, Foto: Instagram/@itsandreabotez

ima i sestru bliznakinju!

ANDREA IMA IQ 160 A IZGLEDA JOŠ BOLJE: Najlepša šahistkinja sveta vam jede figure dok vi nju "jedete" očima! (FOTO)

Mlada, prelepa, pametna, Andrea Botes je sa sestrom Aleksandrom našla način da zaradi na svim svojim kvalitetima

Objavljeno: 12:39h

Svojevremeno smo pisali o Luli Robs, uspešnoj britanskoj šahistkinji koja je ipak mnogo veći hit na društvenim mrežama postala jer je pamet spojila sa jakim fizičkim atributima - prvenstveno grudima, ali još popularnije od ove šahovske strimere su bliznakinje Botes.

Aleksandra Botes je prva "povukla nogu" a onda je Andrea (20) zaludela muškarce na društvenim mrežama gde je poznata kao najseksi šahistkinja sveta.

Prekrasna lepotica izgleda pre kao supermodel nego kao profesionalna igračica šaha, a ipak, ona je šampionka u svom sportu, a na društvenim mrežama je prati više od pola miliona ljudi.

Andrea Botes je šahom počela da se bavi kao devojčica, a kroz godine se pokazalo kako je izuzetno talentovana za tu igru koja ne traži snagu mišića, već uma.

Zapravo ju je u svet šaha gurnula starija sestra Aleksandra, koju mnogi uspoređuju s glavnom junakinjom Netfliksove hit mini-serije ‘Damin gambit’. Aleksandra iza sebe ima šest titula državne prvakinje, kao i FIDA majstora Međunarodne šahovske federacije.

S druge strane, Andrea je sa samo 13 godina postala šampionka Britanske Kolumbije u šahu. Lepotica je pak u decembru 2022. zaigrala partiju šaha s velemajstorkom Dinom Belenkajom (29), a ‘okršaj’ je gledalo preko 300.000 ljudi putem striminga. Andrea je tu partiju izgubila šah-matom, ali i pokazala potencijal da dostigne Ruskinju jevrejskog porekla.

Inače, osim klasičnim šahom, Andrea se okušala i u šahovskom boksu, posebnoj disciplini koja kombinuje elemente borilačkog sporta sa šahom. Takmičari započinju trčanjem jedni protiv drugih uz tri minute boksa, a zatim odrađuju trominutnu partiju šaha.

Osim bavljenja sportom, Andrea je 2017. diplomirala međunarodne odnose i postala prva žena predsednica šahovskog kluba Stenford. Koeficijent inteligencije ove neodoljive genijalke je preko 160.

(Espreso/Sport life)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.