ZABLISATAO U KIŠINJEVU: Fudbaler Partizana ostvario IMRESIVAN učinak! (FOTO)
Fudbaleri Partizana, Foto: EPA/Sascha Steinbach

doktorska partija

ZABLISATAO U KIŠINJEVU: Fudbaler Partizana ostvario IMRESIVAN učinak! (FOTO)

Svetozar Marković imao je čak 18 uspešnih intervencija ispred svog gola

Objavljeno: 17:36h

Utakmicu kakva se dešava jednom u karijeri odigrao je Svetozar Marković protiv Mladosti GAT (0:4), sve što je dodirnuo, pretvorilo se u prah i pepeo po Partizan. Ali, već protiv Šerifa u Ligi konferencije je pokazao da je sve to bilo samo popodne koje se dešava jednom u karijeri.

Zvanična statistika Lige konferencije je pokazala da je Marković doktorirao igru u odbrani na utakmici u Kišinjevu minulog četvrtka. Štoper Partizana je na tom meču, koji je Partizan igrao s fudbalerom manje tokom celog drugog poluvremena, imao čak 18 intervencija ispred svog gola.

Partizan se grčevito branio, a Marković je vanredno radio kao čistač i imao je ubedljivo najviše uspešnih reakcija nego ijedan drugi igrač na ostalih sedam utakmica Lige konferencije. Ono što je prošlo pored Svetozara, uspešno je ukrotio golman Popović, koji je bio drugi najuspešniji golman takmičenja te večeri.

Zablistao je u Kišinjevu i mladi Mihajlo Ilić, koji je podelio drugo mesto sa brojem intervencija sa Kasimom Nuhuom iz Bazela. Njih dvojica su po osam puta otklonili opasnost ispred svog gola.

Ilićev učinak je tim impresivniji što je u igru išao u 55. minutu, kada je isključen Vujačić. Iako mu je to bio debi na evropskoj scemi, mladi defanzivac, koji je juče u Subotici u pobedi Partizana protiv Spartaka igrao na mestu zadnjeg veznog, odradio je posao kao „mator“. I zato ne bi bilo iznenađenje da u četvrtak u revanšu protiv Šerifa Gordan Petrić ga promoviše u startera, pošto Vujačića zbog suspenzije neće biti u timu, a Saničanin zbog prehlade nije igrao ni u Subotici.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.