NOVI POTRES U SRPSKOM FUDBALU: To je pokušaj KLADIONIČARA da uzvrate udarac i uvuku nas u mulj u kome su plivali
Jovan Šurbatović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

brutalan odgovor!

NOVI POTRES U SRPSKOM FUDBALU: To je pokušaj KLADIONIČARA da uzvrate udarac i uvuku nas u mulj u kome su plivali

Oglasili se iz FSS oko aktuelne situacije

Objavljeno:

Generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović je progovorio o nemilim dešavanjima tokom sednice Izvršnog odbora kada je Novica Tončev izneo niz optužbi na njegov račun.

Takođe, na udaru su se našli i ostali čelnici FSS-a, kao i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

On je odgovorio koliko ga zaista bole prozivke koje poslednjih dana stižu na njjegovu i na adresu FSS?

- Kritika je uvek dobrodošla, i sami smo bili više nego kritični. Međutim, veoma je važno ko kritikuje. Ko nas to napada? Ličnosti od integriteta ili kažnjavani sportski radnici? Zanimljivo je da nas hvale Čeferin i njegovi najbliži saradnici, baš kao i Infantino i njegove kolege, a u isto vreme sumnjivi tipovi pokušavaju da insinuacijama i neistinama diskredituju rad saveza i povuku nas u mulj u kojem su godinama plivali. Očekivano, s obzirom da smo još uvek u izborima. Ovde je, zapravo, reč o pokušaju kladioničara da uzvrate udarac koji smo im zadali pre dve godine. Vapaj poraženih koji su doživeli fijasko na tim istim izborima. I ništa sem toga. Do pre dve godine smo bili rekorderi po broju prijava UEFA za nameštanje utakmica. Dve godine toga više nema. Znaju ljudi koji klubovi su imali i po desetine prijava i još bolje znaju zašto toga nema sada - rekao je u interjuu za sajt FS Srbije generalni sekretar prof.dr Jovan Šurbatović, pa nastavio u istom tonu:

Šurbatović i Tončev
Šurbatović i Tončevfoto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Gde se nalaze ti klubovi danas? Bez pomoći sudija i dogovorenih ishoda. Od kada igramo čist fudbal bez kvota i kladionica, veliki je novac ušao u domaći fudbal. Upravo ovo rukovodstvo ušlo je u rat sa kladioničarskom mafijom i korumpiranim sudijama i posledično potpisalo istorijske ugovore koji su po prvi put učinili da fudbal na ovim prostorima postane biznis. Proizvod koji se valorizuje i na domaćem i na inostranom tržištu. I konkretno: Preko 60 miliona evra je ušlo u srpske klubove i u savez (Telekom, TV Arena, Mocart, IMG Arena, Puma, Vivo, Nektar, Dangbei, Voda Voda…). Danas jedan prosečan superligaš preko saveza prihoduje i do 600.000 eura po sezoni. A šta je bilo juče? Prihodi po ovom osnovu bili su gotovo beznačajni. Država gradi stadione, savez pomaže manje investicione projekte kao suinvestitor.

On je najavio poboljšanje fudbalske infrastrukture...

- Uskoro čemo sredstvima saveza, ali i UEFA i FIFA imati mini sportske centre poput onog u Staroj Pazovi i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu. Čuvali smo novac za te namene, kao i za administrativnu zgradu, nismo ga trošili. Ponašali se domaćinski, racionalno u svim segmentima delovanja. Novo rukovodstvo imaće na raspolaganju investicione fondove UEFA I FIFA za ove namene i to: 4,5 miliona evra iz UEFA HatTrick (2020-2024) i 4 miliona dolara iz FIFA Forward (2019-2026).

(Espreso/FSS zvanični sajt)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.