ORLOVI U EVROPI, A JEDAN SE ODMETNUO! Mitar nezaustavljiv, Jović se RAZGOROPADIO - "sveža krv" na Piksijevom radaru
Orlovi u Evropi, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Društvene mreže

"orlovi" ponovo zapaženi

ORLOVI U EVROPI, A JEDAN SE ODMETNUO! Mitar nezaustavljiv, Jović se RAZGOROPADIO - "sveža krv" na Piksijevom radaru

Učinak srpskih reprezentativaca protekle nedelje obećava

Objavljeno: 14:33h

Kako se bliži Svetsko prvenstvo u fudbalu, utoliko je učinak naših reprezentativaca širom Evrope sve zapaženiji i značajniji.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi iz nedelje u nedelju dobija dobre vesti, a tako je bilo i protekle.

Ono što najviše raduje su golovi Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića, ali bilo je još partija vrednih spomena.

GOLMANI

Predrag Rajković je imao dobar učinak u pobedi Majorke nad Valensijom 2:1. Ipak, nije uspeo da sačuva mrežu netaknutom, ali je bio važan faktor u neočekivanom trijumfu. Odigrao je svih 90 minuta i gledao preokret svog tima.

Marko Dmitrović ponovo nije bio u timu Sevilje, a meč nije odigrao još od 14. septembra.

Predrag Rajković
Predrag Rajkovićfoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Vanja Milinković Savić je nastavio sa dobrim partijama, pa je dao veliki doprinos u pobedi Torina nad Udinezeom 1:2, i zaslužio ocenu 7.1

DEFANZIVCI

Mihailo Ristić nije igrao u velikom derbiju protiv Porta u kome je Benfika slavila sa 1:0.

Strahinja Eraković je standardan član Zvezdine prve postave, a ovog vikenda je sa crveno-belima imao izuzetno zahtevan zadatak protiv niškog Radničkog. Zvezda je došla do pobede u 97. minutu nadoknade, a Eraković je standarno bio na svoj nivou.

Strahinja Pavlović je imao zapaženu partiju protiv ekipe Šturma, ali nažalost učinak je bio dva žuta kartona i isključenje.

U samoj nadoknadi videli smo sjajan prodor Strahinje Pavlović. Srpski reprezentativac je pao u šesnastercu, domaći navijači su se ponadali penali i sjajnoj šansi za pobedom, ali glavni sudija je mislio drugačije.

Strahinja Pavlović
Strahinja Pavlovićfoto: Starsport

Naš reprezentativac je potom dobio drugi žuti karton za simuliranje, tako da je Salcburg ostao sa igračem manje. Suspenzija će biti verovatno jedan meč, ali ostaje pitanje da li je odluka opravdana. Meč je završen rezultatom 0:0.

Srđan Babić je presedeo na klupi meč protiv Valensije 2:1, Erhan Mašović je odigrao svih 90 minuta u remiju Hetafea Atletiko Bilbaoa 2:2.

Filip Mladenović postigao gol u remiju Legije i Pogona. Mladenović je postigao četvrti gol u sezoni, kada je u finišu prvog poluvremena odlično istrčao kontru i matirao protivničkog golmana.

Milenković je odigrao svih 90 minuta u porazu Fiorentine od Intera 4:3, dok je Tezić zabeležio samo 8 minuta u ovom meču.

VEZISTI

Gudelj je odigrao 90 minuta i zaradio žuti karton u porazu od Reala sa 3:1.

Dušan Tadić je u novoj ubedljivoj pobedi Ajaksa protiv RKC 4:0 igrao svih 90 minuta.

Sergej Milnković Savić je takođe odigrao ceo meč u pobedi Lacija nad Atalantom 2:0, a zaradeio je žuti karton.

Stefan Mitrović je oduševio Srbiju igrama u poslednje vreme, a u dramatičnoj pobedi Zvezde u Nišu 2:1 je odigrao 56 minuta. Saša Lukić je za Torino proteklog vikenda odigrao svih 90 minuta protiv Udinezea, dok je Radonjić odigrao 30 minuta i upisao asistenciju.

Saša Lukić
Saša Lukićfoto: EPA/Alessandro Di Marco

Juventus je razbio Empoli sa 4:0, Kostić je odigrao 86 minuta i upisao jednu asistenciju. Na sajajn način je proigrao Kina, a Filipu je ovo treća asistencija u dresu Juventusa

Ivan Ilić i dalje muku muči sa povredom, kao i Lazović.

Filip Đuričić je odigrao 85 minuta u pobedi Sampdorije nad Askolijem u Kupu Italije. Odluka je morala da padne posle dramatičnog izvođenja penala.

Marko Grujić nije dobio šansu u derbiju Benfike i Porta, a ni Uroš Račić nema bolji status u timu Brage.

NAPADAČI

Dušan Vlahović nije uspeo da postigne gol protiv Empolija, a Alegri ga je zamenio u 65. minutu. Mnogima se ne dopada atmosfera, kao ni strategija Alegrija u drugom mandatu u "staroj dami", ali moraće Vlahović mnogo bolje u dresu velikana.

Dušan Vlahović
Dušan Vlahovićfoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Aleksandar Mitrović nas nikada ne izneveri. Dao je gol na poslednja tri meča i dokazao da nema govora o povredi. Ovog puta je dao prvi gol za Fulam u pobedi 3:2 nad ekipom Lidsa.

Srpski napadač je u 27. minutu posle kornera koji je izveo Pereira izjednačio rezultat na 1:1, pošto je prethodno Rodrigo doneo prednost Lidsu.

Ono čemu se Piksi još više obradovao je gol Luke Jovića protiv Intera koji su "ljubičasti" izgubili sa 4:3.

Bio je to izjednačujući gol za 3:3. Prethosno je pokušao Milenković, ali Jović je sjajno reagovao i smestio loptu iza leđa protivničkog golmana.

Pored trojice standardnih Piksijević uzdanica, Dejan Joveljić se ozbiljno nameće.

Fudbaler LA Galaksija ponovo je bio strelac za svoj tim, ovoga puta u porazu od gradskog rivala LAFC-a rezultatom 3:2, što je značilo i eliminaciju iz plejofa.

Ponovo je Joveljić ušao u igru sa klupe i to u 84. minutu, bio mu je potreban samo jedan minut da posle lepog prijema na ivici kaznenog prostora pošalje sjajan udarac u dalji ugao nemoćnog golmana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.