Najveća afera jugo fudbala - Šajberovo namešteno kolo pre 30 godina! Ko je na kraju postao šampion? (FOTO) (VIDEO)
Foto: partizan.rs

tRESLA SE DRŽAVA

Najveća afera jugo fudbala - Šajberovo namešteno kolo pre 30 godina! Ko je na kraju postao šampion? (FOTO) (VIDEO)

Bilo je to vreme kad su počeli polako da se urušavaju temelji zajedničke države
Objavljeno: 15:16h

Na "Koševu" je već posle 20 minuta pobednik rešen, a postavlja se pitanje koliko golova će beogradski klub postići. Na kraju 4:0, uz tri pogotka Milka Đurovskog i iznuđen penal.

Na "JNA" je krenulo odlično, jer je posle poluvremena 3:0 za crno-bele autogolom Verlaševića i pogocima Smajića i Varge, ali se čekao pogodak u drugom poluvremenu koji postiže rezervista Milinko Pantić i slavljenje titule je moglo da počne.

Ipak, nije to jedino što se dešavalo tog popodneva širom nekadašnje zajedničke države, jer i sa drugih terena pristižu "čudni" rezultati koji odlučuju o izlasku u evropska takmičenja i ispadanju.

Dinamo Zagreb je u Novom Sadu zabio sedam komada Vojvodini i primio tek jedan, ali ni to mu nije dovoljno jer su Rijeka i Čelik u Zenici odigrali taman koliko im je bilo potrebno, 1:1. Istrani odlaze u Evropu, a domaći osiguravaju opstanak.

"Modri" nisu stigli ni Hajduk koji je u goleadi protiv Dinama iz Vinkovaca osigurao svoje mesto u Evropi, a Davor Čop sa tri gola obezbedio priznanje najboljeg strelca prvenstva i transfer u italijanski Empoli.

Bila je ogromna gužva i na dnu tabele. OFK Beogradu nije pomogla ni pobeda u Mostaru 3:2, jer su dva crnogorska kluba Budućnost i Sutjeska odigrali "nezapamćeni" meč završen rezultatom 5:5, koji je i jednima i drugima odgovarao da bi ostali u ligi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.