PELE OPET U BOLNICI: Legenda leči RAK debelog creva!
Pele, Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

muke nenadmašnog brazilca

PELE OPET U BOLNICI: Legenda leči RAK debelog creva!

Opaka bolest je otkrivena u septembru

Objavljeno:

Legendarni brazilski fudbaler Pele od ponedeljka je u bolnici u Sao Paolu u okviru lečenja raka debelog creva, koji je otkriven u septembru prošle godine, saopštila je noćas lokalna bolnica.

Zdravstveno stanje 81-godišnjeg bivšeg fudbalera je "dobro i stabilno i očekuje se da će narednih dana napustiti bolnicu", navodi se u saopštenju bolnice 'Albert Ajnštajn'.

Pele, kog mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena, mora da posećuje kliniku najmanje jednom mesečno kako bi prošao testove i nastavio hemoterapiju zbog tumora debelog creva.

Jedini igrač koji je osvojio titule na tri svetska prvenstva (1958, 1962. i 1970.), bio je hospitalizovan na dve nedelje u februaru, zbog infekcije urinarnog trakta.

Pre nego što mu je dijagnostikovan tumor debelog creva, tokom 2019. godine bio je smešten u bolnicu u Parizu, a zatim je prebačen u Sao Paolu zbog kamena u bubregu, koji je potom izvađen.

Pele
foto: EPA/Sebastiao Moreira

Legendarni igrač je 2014. godine bio na intezivnoj nezi zbog infekcije urinarnog trakta, a zatim je morao da se podvrgne dijalizi levog bubrega, pošto mu je 70-ih godina prošlog veka odstranjen desni bubreg posle povrede.

Tokom svojih poslednjih javnih nastupa kretao se pomoću hodalice, zbog problema sa kukovima.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.