SLOVENCI SU IMALI DRAMU NA POLUVREMENU U SVLAČIONICI: Kokoškov nije mogao da ga ubedi da ne igra, srce igrača ga impresioniralo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

ponosan na svoje igrače

SLOVENCI SU IMALI DRAMU NA POLUVREMENU U SVLAČIONICI: Kokoškov nije mogao da ga ubedi da ne igra, srce igrača ga impresioniralo! (FOTO) (VIDEO)

Zanimljivu izjavu dao je selektor košarkaške reprezentacije Slovenije posle finalne utakmice

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Slovenije osvojila je zlatnu medalju na Eurobasketu pobedom protiv Srbije rezultatom 93:85.

TO JE BILO JAČE OD NJEGA: Bogdan nije izdržao, progutao je knedlu i zaplakao pred novinarima: Krivo mi je... (VIDEO)

Vidno emotivan bio je selektor Slovenije Igor Kokoškov posle ove utakmice:

- Hvala vama na čestitkama. Čestitao bih svim ljubiteljima nacionalne reprezentacije Slovenije na ovom uspehu. Čestitke i ovim navijačima koji su nas bodrili, ali i onima koji nisu mogli da budu ovde u Istanbulu. Uspeli smo na pravi način da im se zahvalimo, turnir nije mogao da bude bolji, leto nije moglo da bude bolje... Ništa nisam obećao, rekao sam da ćemo se samo spremati za svaku utakmicu i da ćemo raditi dobro. Ovo je velika pobeda za košarku u Sloveniji, ovo je prilika da neki mladi igrači, klinci identifikuju sebe sa Goranom Dragićem, sa Dončićem, Vidmarom, Prepelićem i da to budu neki junaci zbog kojih će sutra izaći ispred zgrade da šutiraju na koš. Sa tog aspekta srećan sam zbog uspeha. Veoma smo radili za ovaj uspeh - rekao je Kokoškov.

foto: EPA

On se osvrnuo i na probleme koje su sa povredama doživeli Luka Dončić, ali i Goran Dragić:

- Strah posle povrede Luke Dončića nije postojao jer nismo imali vremena da analiziramo i da dublje uđemo u problem. Luka je igrao preko 30 minuta na svakoj utakmici na ovom turniru, a veliki je faktor u našem napadu. Goran Dragić je igrao pod grčevima celo drugo poluvreme, ali nije želeo da izađe, nije mogao da se pokrene ležao je na poluvremenu u grčevima. Fascinantno je kako su svi momci koji su izašli na teren odigrali i kako su se ponašali kao junaci, zaista svaka čast. Impresioniran sam kojim srcem se izašlo na teren, ali ne dobija samo srce utakmicu, mora da se uključi i glava i ruka... Nadam se da su ljudi u Sloveniji bar upola ponosni na ove momke kao što sam ja. Njihov odnos prema radu i prema dresu ostavio me je bez reči - zaključio je Kokoškov.

BONUS VIDEO: Marko Gudurić posle osvojenog srebra

(S. M. S. - specijalni izveštač Espresa sa EP u Istanbulu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.