SRBIJA NIJE IMALA SNAGE! Slovenija napravila najveće čudo i postala evropski prvak u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

EUROBASKET - FINALE

SRBIJA NIJE IMALA SNAGE! Slovenija napravila najveće čudo i postala evropski prvak u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom ste pratili u našem "lajv blogu" na Espreso. rs

Objavljeno: 23:08h

Šteta, šteta, šteta! Žali Srbija, žale naši košarkaši! Poraženi su "Orlovi"! u finalu Eurobasketa od fantastične Slovenije 93:85.

Po prvi put u svojoj istoriji Slovenija je osvojila odličje i to ne bilo kakvo nego zlatno i tako zaokružila na fenomenalan način strašan turnir koji je odigrala.

Srbija ima za čime da žali, imala je svoje šanse, uspela je da se vrati i posle dvocifrenog zaostatka i nije ih iskoristila.

foto: Reuters

Uspeli smo da uvedemo utakmicu u dramatičnu završnicu, ali tamo se nismo snašli, zbrzavali smo, pokušali da postignemo više od mogućeg u napadu i tu smo pogrešili.

Pokušali su Bogdanović i Mačvan u ta poslednja dva minuta da preuzmu odgovornost i trojkama nas dovedu do izjednačenja, ali su promašivali, dok je na drugoj strani Prepelič bio nepogrešiv.

foto: AP

Ipak, ništa se ne može zameriti našim momcima, jer su se borili do samog kraja, jer su se kidali, iako su protiv sebe imali Gorana Dragića koji je odigrao možda najbolje finale koje je ikada viđeno u istoriji evropske košarke.

Prvi igrač slovenačkog tima je prosto bio nezaustavljiv, za njega nije bilo rešenja, niti leka u odbrani, pogotovo u prvom poluvremenu kada je i odveo "zmajčeke" do dvocifrene prednosti, prednosti na koju su se u drugom poluvremenu naši potrošili da je stignu.

foto: AP

I kada su je konačno stigli i prestigli, izgubili su snagu, nažalost, dok su Slovenci imali džokera u vidu Klemena Prepeliča koji je krenuo da pogađa u završnici i kada je bilo najvažnije po već iznad opisanom scenariju.

Goran Dragić je meč završio sa 35 poena i zasluženo mu je pripala MVP nagrada za igrača turnira, a pratio ga je pominjani Prepelić sa 21, uz sjajnu rolu i u odbrani i u napadu Entoni Rendolf sa 11 poena, 3 blokade i 4 skoka.

foto: Printscreen/www.fiba.basketball

Kod nas po pravilu, Bogdan Bogdanović najefikasniji sa 22 poena, ali uz vrlo loš šut za tri poena 2/11, uz kapitena Milana Mačvana koji je postigao 18, ali su namk podbacili centri, za koje smo očekivali da budu naše oružje.

foto: Printscreen/www.fiba.basketball

Sva dešavanja na ovom ste pratili u našem "lajv blogu" na Espreso. rs.

40. minut - NISMO USPELI! Slovenija je prvak Evrope, Srbija je izgubila!

38. minut - Sada će odlučivati živci i ko bude pravio manje onih minimalnih grešaka. Ušlo se u dramatičnu završnicu. Srbija - Slovenija 82:84.

36. minut - Tu smo, stigli smo ih, uprkos nekim čudnim sudijskim odlukama, odlične minijature nekolicine igrača prvi put posle prve četvrtine vodimo poenima Mačvana 78:77.

foto: AP

31. minut - Opet pravimo glupave greške! Gudurić je sada uradio isto što i u polufinalu, izgubio loptu, a potom napravio nesportski faul i time dozvolio Slovencima da se opet odlepe, 70:72.

30. minut - Vezali smo dve trojke zaredom, ali sada Dragić vraća na +4 Sloveniju, 71:67. Ono što ne valja je pad u poslednjim sekundama Bogdana Bogdanovića i udarav glavom o parket.

28. minut - Sada smo mi naterali Kokoškova da traži tajm-aut. Poenima Štimca smo došli na samo dva razlike. Srbija - Slovenija 61:63.

Probudili su se i srpski navijači koji pevaju "Ajmo ajde, svi u napad" i "Zašto ćutite, p***e slovenačke"!

26. minut - Čini se da smo malo došli do daha, ali i dalje ne koristimo naše šanse koje nam se ukazuju. Slovencima se sada povredio i Dončić i ne zna se da li će moći da igra u nastavku. Srbija - Slovenija 57:63.

23. minut - Opet slab početak u odbrani naših košarkaša, prelako nas probija Dragić, ne liči naša odbrana na onu kakvu smo gledali u dosadašnjem toku šampionata. Srbija - Slovenija 53:61.

20. minut - Potpuno je razbijena naša odbrana od strane Gorana Dragića koji je odigrao savršeno poluvreme. Ne sećamo se da je neko nekada odigrao ovako u finalu. Primili smo čak 56 poena za 20 minuta, što je nedopustivo. Srbija - Slovenija 47:56.

19. minut - Razbija nas Dragić koji je već ubacio 25 poena na meču. Sada je pogodio dve trojke zaredom i vratio Slovence na dvocifrenu prednost 54:43.

17. minut - Konačno smo uspeli da zaustavimo strašnu seriju Slovenaca predvođenih Dragićem i odgovorimo sa 6:0. Ipak, i dalje je ozbiljna prednost na strani "zmajčeka" 43:38.

MOMENAT KOJI JE DIGAO SLOVENCE NA SEDMO NEBO: Ovo ne sme više da se dogodi u finalu, ako hoćemo da pobedimo! (VIDEO)

foto: EPA/Tolga Bozoglu

14. minut - E ovo ne sme nikako da se dozvoli, laki koševi u kontranapadima, a posebno brine slaba kretnja naših u napadu i loše postavke i iznuđena rešenja. zato Slovenija ima sada 32:28 i Đorđević opet traži tajm-aut.

11. minut - Primoran je bio Đorđević da sada zatraži tajm-aut zbog lošeg ulaska u drugu deonicu. Slabo organizovani napadi i onda propusti u odbrani koje je kaznio Dragić, vratili su Slovencima vođstvo 25:22.

10. minut - Kraj prve četvrtine koju smo okončali u našu korist 22:20. Šteta je što nismo iskoristili neke šanse u kontrama i polukontrama, kao i što nismo pogodili neke šuteve ispod koša. Sa druge strane, moraju se obuzdati Prepelič i Murić.

foto: Reuters

8. minut - Krenuo je i naš Bogdanović, ali ono što nije dobro jeste da je iskočio Prepelič koji je nanizao pet poena zaredom. Srbija - Slovenija 20:18.

foto: Reuters

7. minut - Igra se maltene koš za koš. Jasno je da veliku prednost imamo pod obručima kada su u igri Marjanović i Kuzmić, kao i Mačvan, ali Slovenci su za sada izuzetno raznovrsni u napadu. Srbija - Slovenija 16:13.

4. minut - Izuzetan početak na jednoj strani Kuzmića sa 6 poena, a na drugoj Eda Murića koji je ubacio 5 poena. Srbija vodi 8:7.

foto: Reuters

20.25 - U hali imao oko 10.000 navijača, najviše još od utakmice Turska - Španija u osmini finala.

Zaglušujući zvižduci su dočekali košarkaše Srbije, ali su ućutkani, jer je s razglasa krenula pesma koja objašnjava sve! (VIDEO)

20.13 - Kao i svih prethodnih dana, u prvom redu se nalaze i Željko Obradović i Dušan Duda Ivković, da daju podršku srpskim košarkašima.

foto: Espreso
foto: Espreso

20.05 - Igrači dva tima su istrčali na parket i doveli atmosferu na tribinama do usijanja. Slovenačkih navijača ima mnogo više od srpskih, ali to ne znači i da su glasniji.

foto: Reuters
foto: EPA/SEDAT SUNA
foto: EPA/Sedat Suna

19.49 - Na zagrevanju dva tima interesantan momenat. Susret i pozdrav Bogdanovića i Dončića.

Da li ovaj Srbin ima najluđi i najjači stajling za finale Eurobasketa? (FOTO)

foto: Espreso

19.38 - Ali skupljaju se i srpski navijači! I jedni i drugi su raširili velike zastave svojih zemalja preko tribina na kojima se nalaze i počelo je navijačko nadmetanje.

foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso

19.20 - Slovenački navijači već polako ispunjavaju svoja mesta u dvorani "Sinan Erdem".

foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso

19.00 - Nema sumnje da će Slovenci imati jaču podršku sa tribina. Još tokom dana se ogroman broj njihovih navijača skupljao na ulicama Istanbula i pevao, ali su im u tome odgovarali i srpski navijači.

Naravno, bilo je tu i zajedničkog skandiranja i pevanja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.