LJUDI, OVO JE NEVEROVATNO: Loše nam se piše na žrebu za Mundijal! I kompjuter pogodio istu "grupu smrti" Srbiji kao i Espreso! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Ovo je pakao

LJUDI, OVO JE NEVEROVATNO: Loše nam se piše na žrebu za Mundijal! I kompjuter pogodio istu "grupu smrti" Srbiji kao i Espreso! (FOTO) (VIDEO)

Nikako ne bismo da se na žrebu u petak ispostavi i da smo mi i kompjuter bili u pravu

Objavljeno: 14:49h

Brojimo sitno do žreba grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine koji će se održati u petak, 1. decemba.

Sve ljubitelje fudbala euforija već uveliko hvata, a svi su krenuli da na neke svoje kombinacije, uz pomoć štapa i kanapa i raznih drugih metoda pokušaju da pogode sastave grupa.

Uostalom to je uradio i Espreso, pre desetak dana kada su naše koleginice uradile simulaciju žreba i izvukle grupe.

SRBIJA U GRUPI SMRTI NA MUNDIJALU: Espreso je uradio simulaciju žreba za Svetsko prvenstvo, zbog Orlova bi bolje bilo da nismo! (VIDEO)

foto: Profimedia

A kada smo već kod tog simuliranog Espreso žreba, sećate se da je Srbija upala u prema našem sastavu svih grupa u "grupu smrti". E pa upravo je istu takvu grupu našoj reprezentaciji dodelio i specijalno softver, odnosno, kompjuterski jezik R.

Jedan istraživač je simulirao žreb za Svetsko prvenstvo više od 10.000 puta i najčešći rezultat je bio taj da će u grupi biti ekipe Brazila, Meksika, Danske i Srbije – čak 146 puta. U prilog tome ide i podatak da je od navedenog broja verovatnoća čak 0,1976 (skoro 20%) da Brazilci i Meksikanci budu u istoj grupi.

Dakle najčešću kombinaciju koju je ovaj softver izvlačio, izvukle su i naše koleginice na žrebu koji smo mi pravili. Previše je ovde slučajnosti, ako nas pitate, jer se svi nadamo da ćemo zapasti u baš takvu grupu.

Ovaj programer toliko veruje u svoje rezultate da je čak na Tviteru savetovao svoje pratioce da mogu slobodno da se klade da će u grupi biti Brazil, Meksiko i Srbija, dok mu je kao druga najčešća kombinacija za četvrtu ekipu u grupi, posle Danske, uskakala Švedska.

Osim ove kombinacije, kao najčešće tokom simulacije su mu se pojavljivale i grupe u kojima je naša reprezentacija smeštena sa Argentinom i Islandom, dok nam je Meksiko prema kompjuteru apsolutno suđen.

Kao još jedna grupa koju bi trebalo očekivati da bude na žrebu to je ona u kojoj su Švajcarska, Francuska, Iran i Panama.

Sve u svemu, videćemo na žrebu u petak da li smo dobro predvideli, a nadamo se da nismo i da će naši "Orlovi" dobiti neke lakše protivnike u grupi.

BONUS VIDEO: Pozdrav Aleksandra Đorđevića i Novaka Đokovića posle meča Srbije i Austrije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.