POZNATI PEVAČ IZBEGAO SMRT! Podelio vest sa pratiocima, OTROVAO se hranom!
Foto: Printscreen

FATALNA PRIČA

POZNATI PEVAČ IZBEGAO SMRT! Podelio vest sa pratiocima, OTROVAO se hranom!

Naime, pevač je otkrio da je u jednom trenutku imalo toliko visok nivo žive u organizmu, da je moglo da se završi fatalno, piše Mirror

Objavljeno:

Engleski pevač Robi Vilijams otkrio je javnosti da se umalo suočio sa smrću zahvaljujući ishrani koja je podrazumevala puno morske hrane.

Naime, pevač je otkrio da je u jednom trenutku imalo toliko visok nivo žive u organizmu, da je moglo da se završi fatalno, piše Mirror.

Doktori su objasnili Robiju da je previše uživao u konzumiranju hobotnice, tune i lignjama, da je moglo da se završi loše, jer su ti morski plodovi bili puni žive. Do ovog otkrića Robi je došao rutinskim testom krvi.

Robi Vilijams
foto: Dragan Udovičić

Rezultati su pokazali nivoe žive koji se mogu smatrati toksičnim i lekari su pevaču objasnili da je time sebe stavio u rizik za plućne bolesti i rak kože.

- Jeo sam morske plodove dva puta dnevno i imao sam najviši nivo žive u telu koji su lekari ikad videli. Testirao sam se na živu jer je moja žena neurotična po tom pitanju i radi sve moguće testove. U svakom slučaju, zahvalan sam Bogu, jer sam mogao da završim mrtav zbog trovanja živom i arsenom - rekao je Robi.

Nakon ovih saznanja, Robi se vratio veganskoj ishrani, koju je prvo otpočeo 2017. godine.

Robi Vilijams
foto: Printscreen/RTS

- Dan nakon što su mi ovo saopštili, vratio sam se biljnoj ishrani - kaže Robi.

Riba, a posebno tuna, sabljarka, kraljevska skuša i ostrige, sadrže metil živu, koja u velikim količinama može biti opasna. Trovanje živom izaziva metalni ukus u ustima, slabost u mišićima i osećaj mučnine i opšte slabosti.

(Espreso.co.rs/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.