POSLEDNJE DANE ŽIVOTA JE PROVEO UZ NJU: Ovo je unuka Bate Živojinovića, studirala je VAN Srbije, a evo čime se BAVI
Dina Živojinović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

da li ste znali?

POSLEDNJE DANE ŽIVOTA JE PROVEO UZ NJU: Ovo je unuka Bate Živojinovića, studirala je VAN Srbije, a evo čime se BAVI

Dina Živojinović je dugo živela u inostranstvu gde je studirala i stekla zavidno obrazovanje, a takođe joj je uručena diploma Diplomatske akademije u Beogradu.

Objavljeno:

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića premešteni su danas iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u porodičnu grobnicu u selu Koraćica.

Bata je za sobom ostavio čak šest unučadi, a jedna od njegovih unuka, Dina Živojinović, danas je prisustvovala premeštanju glumčevih posmrtnih ostataka.

Dina Živojinović je dugo živela u inostranstvu gde je studirala i stekla zavidno obrazovanje, a takođe joj je uručena diploma Diplomatske akademije u Beogradu.

Unuka Bate Živojinovića, Dina Živojinović
Unuka Bate Živojinovića, Dina Živojinovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Nakon marljivog truda, učenja i rada, mnogobrojnih položenih ispita i potpuno novog, dragocenog iskustva, nastavljam sa usavršavanjem za dobrobit naše Srbije. Zadovoljstvo je i čast raditi s kvalitetnim i stručnim ljudima, od kojih može puno da se nauči, a onda dolaze i rezultati. Hvala svima koji su bili uz mene u proteklom periodu - rekla je jednom prilikom Dina.

Sa unukom Dinom Bata je proveo poslednje trenutke svog života o čemu je jednom prilikom i javno govorila.

- Od nas šestoro unučadi, a svi smo studirali u inostranstvu, ja sam se jedina vratila da budem sa dedom u poslednjim mesecima njegovog života, i uz babu Lulu i medicinsku sestru Lepu, koja nam je postala član porodice. Tada sam počela da ga doživljavam drugačije. Imali smo ozbiljnije razgovore o poslu i životu. Do tada je sve bilo dečja igra - rekla je tada Dina.

Dina Živojinović je sa Batom provela poslednje trenutke života
Dina Živojinović je sa Batom provela poslednje trenutke životafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Studije je završila na Sorboni u Parizu, Kaliforniji i Londonu. Zanimljivo je da je tema njenog master rada usko vezana za možda najbitniju ulogu koju je njen deda odigrao - Valtera.

- Studirala sam književnost na Sorboni, komunikacije u Kaliforniji, master iz antiterorizma završila sam u Engleskoj... U Londonu sam radila godinu, dve. Uhvatila me je nostalgija za Srbijom, imala sam "burnout", javila se i depresija i shvatila sam da je ono što mi najviše nedostaje porodica. Kada sam došla kod babe i dede, shvatila sam da je i njima porodica najviše nedostajala. Sve se lepo poklopilo i ostala sam ovde - pričala je ona.

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

O povratku u inostranstvo, kako je jednom rekla, ne razmišlja.

- Ljudi su mi često govorili da se čude što sam tako normalna, komunikativna, što pričam sa svima... Šta znači normalna? Takav je bio i Bata, i te vrednosti su prenete na nas. Deda je bio narodni čovek. Najlepše mi je kada sam na Kosmaju. Mogu da odem u Pariz kad god hoću, ali nije to to - ispričala je Dina u emisiji "Uranak".

Bonus video:

00:44

ESPRESO TIKTOK: Britni Spirs se razvodi

(Espreso/Blic/Oglica Kosovac Prenela: I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.