CEO ŽIVOT JE VOLEO JEDNU ŽENU, A KADA SE ONA RAZBOLELA ZA NJEGA JE SVE STALO: Jedna stvar o njemu MNOGE JE ZAČUDILA
Foto: prentscreen/youtube/Vladimir Jezdic

sećanje

CEO ŽIVOT JE VOLEO JEDNU ŽENU, A KADA SE ONA RAZBOLELA ZA NJEGA JE SVE STALO: Jedna stvar o njemu MNOGE JE ZAČUDILA

Nakon što se njegova supruga suočila s najtežom dijagnozom, pevač i glumac rešio je da joj se maksimalno posveti, a njenu smrt opisivao je kao najgori trenutak u životu

Objavljeno:

Ime Vladimira Savčića Čobija dobro je poznato ljubiteljima muzike širom regiona.

Čuveni pevač poreklom sa Sokoca bio je član više jugoslovenskih bendova, a pre početka samostalne karijere najviše uspeha je postigao s grupom "Pro Arte". Iako je bio pevač, malo je poznato da je u svet muzike ušao kao bubnjar, kao i da je prethodno svirao violinu i trombon.

Pre nego što je započeo rad s grupom "Pro arte", osnovao je grupe "Vokins" i "Čobi i njegove sjenke".

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih zabeležio je više turneja po Americi i Australijini, a ostvario je tiraž od oko osam miliona ploča, što ga svrstava među najpopularnije izvođače svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

Ipak, pored muzike, Čobi se okušao i u glumi, a još uvek je nezaboravna njegova uloga Fikreta Halimića-Fike u seriji "Složna braća".

Učestvovao je u mnogim humanitarnim akcijama i na koncertima za decu, invalide i obolela lica, a sarađivao je s velikim imenima jugoslovenske scene Đorđem Novkovićem, Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom i drugima.

Iako je u tom trenutku bio najpopularniji i voljen širom Balkana, Čobi je iznenada rešio da se povuče, a razlog je bolan — njegova supruga Mirjana suočila s dijagnozom tumora na mozgu. Pevač je stoga rešio da bude uz u teškoj borbi i teškim momentima.

Kako je jednom prilikom pričao, svoju Mirjanu voleo je od tinejdžerskih dana.

U prvom razredu gimnazije sam se zaljubio u svoju suprugu sa kojom sam ostao do kraja, dok, nažalost, ona nije preminula. A kako je sve počelo s mojom Mirjanom... Ja sam u stvari išao kod moje buduće supruge da joj ugovorim sastanak s mojim kumom. Ali nisam ugovorio njemu, nego sebi. Moja supruga mi se sviđala odranije, ali nisam imao šanse. Bio sam joj dosadan. Iskoristio sam priliku i sebi ugovorio sastanak. Godinu dana sam se mučio da pridobijem moju Mirjanu. Kada sam je osvojio, usledilo je „Bio si uporan kao mazga“. Ali, kada vam je do nekog stalo, ne treba se predati. Ni za ljubav, ni za posao. Treba biti uporan za sve — rekao je Čobi jednom prilikom.

On, međutim, nije krio da supruzi nije uvek bio veran.

— A, bilo je tu i nekih mojih švrljanja. Ipak, nije bilo tako strašno jer sam ja uvek gledao da moja porodica ostane na okupu. Praštala mi je ona... Govorila je „Ja znam šta ti radiš, ali da moje uši ne čuju i da moje oči ne vide“. Taj naš pevački poziv je takav, ne pravdam se, ali ja idem u kafanu, ne idem u crkvu — ispričao je pevač u jednom intervjuu.

Kako je Čobi istakao, nikada mu u životu nije bilo teško kao kada je ostao bez Mirjane.

— Pre tri godine moja supruga Mirjana je preminula, to je bio najteži trenutak u mom životu. Bolovala je od tumora na mozgu, nažalost, nije bilo spasa. Uz decu sam uspeo da prebrodim dubok bol, sa kojim ću živeti do kraja života. Bilo je teško... — priznao je pevač.

Da sve bude još gore i on sam je saznao da boluje od kancera, i to od raka debelog creva.

— Nedavno sam i sam imao ozbiljnijih zdravstvenih problema. Zbog toga me nije bilo jedno vreme. Uz pomoć mojih najbližih, koji su uvek bili uz mene u teškim momentima, naoružan dobrom voljom i pozitivnom energijom uspeo sam da pobedim bolest — ispričao je Čobi.

Ipak, opako oboljenje bilo je uporno, a nakon sedam godina borbe, pevač je preminuo 20. marta 2009. godine u ranim jutarnjim satima u Kliničko-bolničkom centru u Beogradu. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

05:12

SASA MATIĆ PRIZNAO ŠTA MU LEŽI NA DUŠI: Espreso ispratio pevačev KONCERT u Budvi

(Espreso/Glossy/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.