OVO REMETI NAŠE ODNOSE? Bosanski ministar o zabrani ulaska Selme Bajrami u Srbiju, pozvao je Dačića, evo ŠTA ŽELI
Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Milos Tesic/ATAImages

novo

OVO REMETI NAŠE ODNOSE? Bosanski ministar o zabrani ulaska Selme Bajrami u Srbiju, pozvao je Dačića, evo ŠTA ŽELI

Bosanski ministar komentarisao zabranu ulaska njihove pevačice u Srbiju

Objavljeno: 12:57h

Bosanskoj pevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju po nalogu bivšeg direktora BIA Aleksandra Vulina, a o ovoj temi sada se oglasio i bosanski ministar inostranih poslova Elmedin Konaković.

Bosanski ministar je na jednoj od svojih konferencija komentarisao zabranu ulaska njihove pevačice u Srbiju, što je Selma ponosno objavila na svom Instagramu.

- Sa Selmom Bajrami, koja je ovih dana doživela neugodnost... Želim da pošaljem poruku vlastima Srbije sa ovog mesta, kao neko ko je pružio ruku saradnje i da kažem to što rade Srbiju, na međunarodnoj sceni, stavlja u jednu crnu demokratsku rupu. Ako je Vulin taj, koji može da naređuje kako da se nekome ko izrazi bilo kakav stav, pa i eto taj, malo sam kasnije propratio o čemu se radi, žena je plesala i pokazala neki znak koji oni smatraju neprimerenim, država Srbija i njene institucije donele su odluku o zabrani njenog ulaska u zemlju- naglasio je Konaković.

1 / 6 Foto: Tik Tok printscreen/mirela_adnan

Ministar je pozvao i Ivicu Dačića, te nagalsio da želi i da se on lično izjasni o situaciji, te naglasio da ovo remeti odnose dveju zemalja.

- Pozivam ministra Dačića da se izjasni o tome, da li je ovo zvaničan stav države Srbije ili je ovo samo činjenica da ne mogu da kontrolišu svoje sigurnosne sisteme, jer Vulin po njegovim izjavama kaže da je lično to naredio pre nego što je zvanično smenjen, ako je zaista smenjen s te pozicije direktora BIA. To remeti naše odnose. Mi se ponosimo svojom demokratijom i nećemo uzvraćati istom merom - izjavio je Elmedin.

Ministar je pozvao i Ivicu Dačića
Ministar je pozvao i Ivicu Dačićafoto: Milos Tesic/ATAImages

Podsetimo, zbog njene zabrane oglasio se i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je danas bosanskoj pevačici zabranjen ulazak u Srbiju po njegovom naređenju, jer je Bajrami pred kamerama "ponosno pokazivala simbole "Velike Albanije"".

Aleksandar Vulin
foto: Kurir TV

- Ne možete pokazivati simbole "Velike Albanije" i uzimati novac u Srbiji. Kome je "Velika Albanija" ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provere - izjavio je Vulin za Tanjug.

Bonus video:

00:18

Selma Bajrami pokazala DVOGLAVOG ORLA pa zapevala Jugoslovenku

(Espreso/Telegraf/N.L. Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.