NOVOGODIŠNJI CIMET KEKSIĆI PO RECEPTU PRAKTIČNE ŽENE: Romantična i ukusna poslastica SPREMNA za TILI ČAS
Nataša Pavlović, Foto: Printscreen Instagram / prakticnazena_

PRESLATKo

NOVOGODIŠNJI CIMET KEKSIĆI PO RECEPTU PRAKTIČNE ŽENE: Romantična i ukusna poslastica SPREMNA za TILI ČAS

Nataša Pavlović podelila je sa pratiocima recept za novogodišnje kolače.

Objavljeno: 09:45h

Recept Nataše Pavlović za novogodišnje cimet keksić zasladiće i one koji nisu ljubitelji ovih medenjaka. Zavrnite rukave i lako i brzo napravite najlepše praznično jelo za svoje ukućane.

Sastojci:

2 jajeta

200g maslaca

200g šećera u prahu

2 vanil šećera

2 praška za pecivo

2 kesice cimeta

6 kašika meda

600-700g brašna

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Receprt Nataše Pavlović za novogodišnje kolače
Receprt Nataše Pavlović za novogodišnje kolačefoto: Printscreen Instagram / prakticnazena_

Umutiti (ručno ili mikserom) jaja i šećer u prahu, dodati istopljeni maslac, i sve sastojke osim brašna koje dodajemo na kraju po malo. Umesiti ručno dok ne bude kompaktno i ne previše lepljivo.

*Napomena: ako je maslac sobne temperature tj. samo omekšao biće potrebno manje brašna a ako je otopljen biće potrebno više-ukus je na kraju isti. Svakako, čak i ako se pri vadjenju modlicama raspada, skupiti opet svo testo u loptu, dodati malo brašna i domesiti.

Prepoloviti testo na 2 dela pa istanjiti oklagijom i modlicama vaditi oblike koji se stavljaju na pek papir u pleh.

Za tvrđe medenjake potrebno je da se peku do 10 minuta, za standardne oko 7 minuta na 180 stepeni.

Kada se izvade posuti šećerom u prahu.

Od ove količine testa ispadne oko 3 velika pleha.

Kome je to previše, potrebno je samo prepoloviti količinu svega.

Bonus video:

01:28

ESPRESO TIKTOK: NOVI ALBUM JELENE KARLEUŠE

(Esperso/Hello/Jelena Mladenović Prenela I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.