NAKON IZJAVE OLIVERE KOVAČEVIĆ MORAO HITNO DA SE OGLASI: Predsednik Upravnog odbora RTS-a IZDAO SAOPŠTENJE
Olivera, Foto: Ana Paunković

OTKRIVAMO

NAKON IZJAVE OLIVERE KOVAČEVIĆ MORAO HITNO DA SE OGLASI: Predsednik Upravnog odbora RTS-a IZDAO SAOPŠTENJE

Branislav Klanšček tvrdi da je Olivere Kovačević iznela neistine o njemu

Objavljeno: 14:38h

Branslav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a, reagovao je na gostovanje Olivere Kovačević u Beogradskoj hronici u petak 30. juna i izdao saopštenje povodom njene izjave.

Branislav Klanšček je najpre, u svom saopštenju, istakao da je Olivera Kovačević gostujući u Beogradskoj hronici iskoristila priliku da iznese neistine.

"Povodom nastupa Olivere Kovačević, glavne i odgovorne urednice Zabavnog programa, Beogradskoj hronici u petak 30. juna, gde je iznela niz neistina i ličnih kvalifikacija na račun moje stručnosti imam da izjavim sledeće.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a o Oliverinoj izjavi
Predsednik Upravnog odbora RTS-a o Oliverinoj izjavifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Kao predsednik UO ne želim da zloupotrebljavam programske sadržaje RTS jer oni nisu mesto gde se iznose lične kvalifikacije bilo koga o bilo kome, kako je to uradila Olivera Kovačević.

Olivera Kovačević je pozvana u Beogradsku hroniku da najavi letnju šemu Zabavnog programa, što je ona iskoristila kao priliku da poluistinama i manipulacijama abolira svoje postupke zbog kojih sam kao predsednik UO u okviru svojih Zakonom propisanih nadležnosti protiv dotične početkom ove godine podneo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela „nesavestan rad u službi“ zbog potrošenih 14 miliona dinara u periodu od 2020. do 2022. godine, na emisiju „Jedan dobar dan“ koja nikad nije emitovana u tom periodu.

Tvrdi da je Olivera iskoristila priliku da iznese neistine.
Tvrdi da je Olivera iskoristila priliku da iznese neistine.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sloboda javnog informisanja ne sme se povređivati zloupotrebom službenog položaja. S toga apelujem na sve bivše, sadašnje i buduće urednike RTS-a da se ponašaju u skladu sa propisima i Etičkim kodeksom RTS-a. Takođe, apelujem i na voditelje da reaguju kada njihovi gosti zloupotrebljavaju svoj položaj, kako do ovakvih reakcija ne bi dolazilo, navodi se u saopštenju Branislava Klanščeka, predsednika Upravnog odbora RTS-a.

Bonus video:

03:57

Olivera Kovačević

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.