POREKLO OLIVERE KOVAČEVIĆ JE BILO PRAVA MISTERIJA: Sada je sve ISPLIVALO, život LEDENE kraljice RTS-a na TACNI
Olivera Kovačević, Foto: © ATA Images

LIČNA KARTA

POREKLO OLIVERE KOVAČEVIĆ JE BILO PRAVA MISTERIJA: Sada je sve ISPLIVALO, život LEDENE kraljice RTS-a na TACNI

Voditeljka ima poduži CV

Objavljeno: 15:14h

Olivera Kovačević je srpska voditeljka i novinarka. Rođena je 23. marta 1967. godine u Zrenjaninu. Živi i radi u Beogradu.

Glavni i odgovorni je urednik zabavnog programa RTS-a Važi za ledenu kraljicu srpskog javnog života. Karijera Iako je želela da postane doktorka, završila je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Tokom studiranja je radila ankete javnog mnjenja u Forumu NIN-a i nastupala je sa horom „Branko Krsmanović“ koji je pevao prateće vokale Biljani Krstić.

Osam godina je radila na televiziji „Politika“. Posle 5. oktobra 2000. godine je prešla na Pink. Tu je imala autorsku emisiju „Klopka“. Bila je zaposlena na BK televiziji do njenog gašenja nakon čega je karijeru nastavila na Prvom kanalu RTS-a. Njena prva emisija je bila „Oko“, a 2008. godine je počela da vodi političku emisiju „Da možda ne“. U julu 2015. godine je, nakon dvadeset godina rada u informativnim programima, postala glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije. U januaru 2017. godine joj je uručena novinarska nagrada „Ivan Marković“ za emisiju o herojima bitke za Košare.

Olivera Kovačević poreklo
Olivera Kovačević poreklofoto: Antonio Ahel/ATAImages

U junu 2016. godine je u jednom intervjuu izjavila da će se uskoro udati. Pokojni književnik Duško Trifunović joj je u emisiji rekao: „Olivera, ako ovi mlađi ne smeju, meni je vreme za ženidbu, pa vi vidite.“ Nakon toga joj se izvinio zbog neprijatnosti. Nedeljom ide u crkvu i na groblje, a u slobodno vreme čita, gleda filmove i druži se sa dragim ljudima. Vezana je za svog rođenog brata i njegove ćerke Minu i Anu koje joj uvek izmame osmeh na lice.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.