SVETOZAR CVETKOVIĆ POSLE TOLIKO GODINA OTKRIO ISTINU O SVOM KOLEGI: Izbegao SIGURNU SMRT, ovaj događaj BUDI JEZU
Svetozar Cvetković, Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

potresno

SVETOZAR CVETKOVIĆ POSLE TOLIKO GODINA OTKRIO ISTINU O SVOM KOLEGI: Izbegao SIGURNU SMRT, ovaj događaj BUDI JEZU

Malo ko je znao njegovu sudbinu

Objavljeno: 08:20h

Streljanje đaka u Kragujevcu 21. oktobra 1941. godine postalo je simbol stradanja srpskoj naroda u Drugom svetskom ratu, tokom strašne odmazde Vermahta.

Tada mali dečak, naš pokojni čuveni glumac Ljuba Tadić samo pukim spletom okolnosti, zajedno sa bratom Rastkom nije postao žrtva tog stravičnog zločina.

Njegov kolega i prijatelj, Svetozar Cvetković u jednom potkastu otkrio je šta mu je ispričao Tadić, kako je tog dana, kada su Nemci "zakucali" na vrata njegove porodične kuće, izbegao sigurnu smrt.

Ljuba Tadić
foto: Print Screen Youtube/Mirjana Radojevic

- Ljuba Tadić je bio u Kragujevcu kada je bilo streljanje đaka. Ostao je živ. Nisu ga streljali, ni njega ni njegovog brata Rastka. Ljuba priča meni, kod majke su se šćućurili. Ona stoji u dvorištu i drži nas zagrljenje. Otvaraju se vrata. Ulaze Nemci unutra i prilaze dvojica da nas isčupaju od nje i dolazi jedan u perfektno sređenoj uniformi i prilazi njoj - rekao je glumac, a onda je nastavio:

Svetozar Cvetković je otkrio kako je Ljuba izbegao sigurnu smrt.
Svetozar Cvetković je otkrio kako je Ljuba izbegao sigurnu smrt.foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Gleda je. Stavlja ruku u unutrašnji džep, iz unutrašnjeg džepa vadi jednu fotografiju i pokazuje je mojoj majci. A na fotografiji su njegovova žena i dva sina, koja su u istoj poziciji kao što mi stojimo uz našu majku. Oči mu zasuze, okrene se i kaže ovima da nas puste - ispričao je Svetozar Cvetković u "Agilast" potkastu.

Da podsetimo, u jednom od najvećih zločina nemačke vojske u Drugom svetskom ratu, u strašnoj odmazdi Vermahta u Srbiji, samo od oktobra do decembra 1941. ubijeno je do 30 000 nedužnih civila: muškaraca, žena i dece.

Streljanje 2264 ljudi u Kragujevcu 21. oktobra postalo je simbol stradanja svih njih. Tog dana je streljano 300 đaka gimnazije i na desetine dece. Najmlađi među njima je bio 11-godišnji Rom, čistač cipela.

Podsetimo.svakako jedna od priča o ljubavnom trouglu je i priča u kojoj su se našli legendarni glumac, Vlastimir Đuza Stojiljković, i Ljuba Tadić.

Priča sa naslovnih strana je oduvek bilo, samo nije bilo tabloida da ih isprate. Ljubavni trougao u kom su se našli Ljuba Tadić i Đuza Stoiljković je svakako jedna od tih priča.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.