"SKROMNOST SMO POSISALI SA MAJČINIM MLEKOM" Mirjana Bobić Mojsilović govorila o DETINJSTVU, evo šta je bila SRAMOTA
Mirjana Bobić Mojsilović, Foto: Damir Dervišagić

život

"SKROMNOST SMO POSISALI SA MAJČINIM MLEKOM" Mirjana Bobić Mojsilović govorila o DETINJSTVU, evo šta je bila SRAMOTA

Književnica je govorila o svom odrastanju.

Objavljeno:

Mirjana Bobić Mojsilović iskreno je govorila o svom detinjstvu i istakla je u to vreme bilo normalno da se prostor deli sa nekim.

"Delili smo sobe sa braćom i sestrama, tata je donosio plate u koverti, majka je bila gazdarica u životu", rekla je.

Ona se prisetila kako su u to vreme izgledali porodični ručkovi, ali i toga čega je sve roditelj bio u stanju da se odrekne kako bi deca imala dovoljno.

"U ono vreme nisu mogli odvojeno da se kupe batak i karabatak, već je majka kupovala jedno pile za celu familiju. Te naše majke, kao majka moje glavne junakinje i moja majka, dok podele deci batake i karabatake, a tati belo meso, celog života su sisale trticu i pričale da to najviše vole", govorila je Mojisilovićeva za "Kurir".

Mirjana je potom ispričala kako njena majka nakon mnogo godina reaguje na ovu priču kada čuje da je njena ćerka ispriča u javnosti:

"Kada ja to ispričam u javnosti, u roku od četiri minuta mi zvoni telefon. Zove me majka i kaže ‘nahrani me tim trticama‘, ja je pitam pa zar nije istina, a ona kaže da je to bila šija. Hoću da kažem, da iz tog vaspitanja i skromnosti, bila je sramota da hvališ samog sebe, već su to morali da rade drugi zbog tvojih dela, osobina."

Književnica je ispričala kako se nekad gledalo na materijalne stvari:

"Ko ima sebe, ne mora da nosi drugo ime na sebi. Uvek sam razmišljala, kada sam imala i kada nisam imala para, pa koliko ja knjiga treba da prodam da bi kupila jedan komad odeće. Skromnost je nešto što smo posisali sa majčinim mlekom, bila je sramota izdvajati se po materijalnom. Svi smo živeli slično, delili sobe sa braćom i sestrama, radio je jedan roditelj. Tata je donosio mami platu u koverti, a mama je bila gazdarica u životu."

Bonus video:

00:51

BARBARA BOBAK SE OGLASILA ZA ESPRESO NAKON AFERE SA OŽENJENIM ČOVEKOM: Pevačica sve priznala

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.