SAJSI MC SVOJE PRAVO IME NE SPOMINJE, A NJENO POREKLO JE SVE IZNENADILO: Tek kad čujete ko je njen OTAC...
Foto: Espreso

OVO NISTE ZNALI

SAJSI MC SVOJE PRAVO IME NE SPOMINJE, A NJENO POREKLO JE SVE IZNENADILO: Tek kad čujete ko je njen OTAC...

Sajsi MC je završila i težak fakultet

Objavljeno:

Sajsi MC je kuma ovogodišnjeg beogradskog Prajda.

Ivana Rašić poznatija po pseudonimu Sajsi Em-Si (Sajsi MC) je srpska reperka, najpoznatija po pesmama „Mama“, „Antifa Kučke“, „Nadrkano hodanje“, „Lokal Beogradizam“, te duetskom pesmom sa Severinom Kojić „Silikoni“. Rođena je 12. oktobra 1981. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Sajsi MC
foto: Printscreen/Instagram/sajsimcofficial

Na srpskoj rep sceni pojavila se 2002. godine kada je nastupila na hip-hop festivalu u beogradskoj „Barutani“. Od tada do danas snimila je nekoliko albuma, izdala brojne singlove, te ostvarila brojne saradnje sa drugim muzičarima iz Srbije i regiona.

Pesma „Mama“ koju je 2011. godine snimila sa di-džejom Damjanom Altekom (Damjan Atech) izazvala je oprečne reakcije publike u Srbiji. S obzirom na činjenicu da Sajsi u tekstu na svoj način obrađuje jednu od najaktuenijih tema današnjice, oni koji pesmu nisu shvatili kao kritiku jednog društvenog fenomena, optužili su je da veliča poremećeni sistem vrednosti u današnjem društvu.

1 / 5 Foto: Promo

Poznata je po tome da govori i piše bez „dlake na jeziku“ i da svojim pesmama svaki put iznova šokira javnost. Zbog toga je stekla „armiju“ fanova koji redovno posećuju njene nastupe. Prateće vokale uglavnom peva njena pet godina mlađa sestra Tijana. Umetničko ime „Sajsi“ je šatrovačka verzija imperativa glagola „sisaj“ što u žargonu označava oralni seks.

Ivana Rašić je rođena 1981. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu, te Fakultet političkih nauka, smer međunarodni odnosi. Njen otac, Jovan Rašić je jedan od osnivača i prvi pevač rok benda Generacija 5.

Jovan Rašić
foto: youtubescreen

Premda je sa grupom ostvario veliki uspeh i doživeo popularnost širom bivše Jugoslavije, on je krajem sedamdesetih godina odučio da napusti Generaciju pet i da se posveti studiju stomatologije. Danas radi kao stomatolog, a tek povremeno piše muziku. Nekoliko puta je bio član žirija poznate zaječarske „Gitarijade“.

Sa pet godina mlađom sestrom Tijanom, Ivana je odrastala u Nevesinjskoj ulici, nedaleko od Kalenić pijace. Dok je Tijana učila da svira klavir u muzičkoj školi, Ivanu to nije mnogo zanimalo. Kaže da joj škola nije išla, ali da je oduvek više volela društvene nego prirodne nauke. Studije je nakratko prekinula jer je nakon jednog nastupa shvatila da je muzika, tačnije rep ono čime želi da se bavi u životu. Fakultet je završila 2017. godine i stekla zvanje diplomirani politikolog.

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso/biografije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.