PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ALEKSANDRE SUBOTIĆ: Gaženje SRPSKE zastave za EROTSKE SCENE je nedopustivo
Aleksandra Subotić, Foto: Printscreen

vređala sve građane srbije

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ALEKSANDRE SUBOTIĆ: Gaženje SRPSKE zastave za EROTSKE SCENE je nedopustivo

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandre Subotić, koja je u rijaliti emisiji Parovi "Hepi" televizije, gazila srpsku zastavu obnažena i time vređala gledaoce i sve građane Srbije.

Objavljeno: 11:13h

Na adresu Šimanovaca uskoro stiže krivvična prijava protiv Aleksandre Subotić jer je uvredila sve gledaoce i građane Srbije.

U saopštenju POKS navodi se da je za tu zastavu izginulo više od milion Srba i da je njen postupak uvreda za sve:

- Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. NJeno korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gažnjenje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa – poručio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS.

foto: Printscreen

POKS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne: "Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice". Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.