CENJENI GLUMAC PREMINUO U SNU: Svi će ga pamtiti po OVIM delima
Ilustracija, Foto: Profimedia

tuga

CENJENI GLUMAC PREMINUO U SNU: Svi će ga pamtiti po OVIM delima

Glumac umro u snu, bio je jedan od najvećih talenata svog vremena!

Objavljeno:

U 89. godini preminuo je jedan od najcenjenijih ruskih glumaca, Jurij Solomin. Vest o njegovoj smrti objavljena je od strane njegove unuke preko RT-a, koji je potvrdio tužnu vest. Prema njenim rečima, Solomin je mirno preminuo u snu, uz prisustvo svoje ćerke.

Jurij Solomin je ostavio neizbrisiv trag u ruskoj kinematografiji i pozorištu.

Rođen je 1935. godine u Moskvi, a svoju glumačku karijeru započeo je još u tinejdžerskim godinama. Bio je poznat po svojoj svestranosti i talentu, ostvarujući zapažene uloge u brojnim filmovima i pozorišnim predstavama. Iako je ostvario značajan uspeh na filmu, Solomin će ostati upamćen pre svega kao virtuozan pozorišni glumac.

Glumac Jurij Solomin umro u snu
Glumac Jurij Solomin umro u snufoto: Youtube printscreen/Жизнь за кадром

Njegove interpretacije klasičnih i savremenih uloga ostavljale su publiku bez daha, a kolege su ga divljenjem nazivale jednim od najvećih talenata svog vremena.

Solominova smrt predstavlja veliki gubitak za rusku kulturu. Njegovo nasleđe će živeti kroz njegova remek-dela, a uticaj koji je imao na mlade generacije glumaca će biti neizbrisiv. Njegova strast prema glumi i posvećenost umetnosti inspirisala je brojne umetnike širom Rusije.

Detalji oko oproštaja od ovog velikana još uvek nisu objavljeni, ali se očekuje da će cela ruska umetnička zajednica odati počast Juriju Solominu na način koji dolikuje njegovom veličanstvenom doprinosu ruskoj kulturi.

Bonus video:

00:13

ESPRESO OTKRIVA! SLADJA ALEGRO ZAPEVALA PROLAZNICIMA NA ULICI: Klub KRCAT, ljudi stajali u redovima ISPRED

(Espreso/Alo/Amina Jusovic/Prenela:M.Ć)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.