ZAR SE DECA TAKO VASPITAVAJU? Švarcenegerove metode ŠOKIRALE planetu, ŠTA BI PSIHOLOZI REKLI NA OVO?
Arnold Švarceneger, Foto: EPA-EFE/Tomasz Wiktor POLAND OUT

DRASTIČNE MERE

ZAR SE DECA TAKO VASPITAVAJU? Švarcenegerove metode ŠOKIRALE planetu, ŠTA BI PSIHOLOZI REKLI NA OVO?

Arnold Švareneger otkrio vaspitne metode koje je koristio u pokušaju da decu nauči lekcijama.

Objavljeno:

Arnold Švarceneger otkrio je u novoj knjizi svoje ekstremne tehnike roditeljstva. Švarceneger (76) je otac Kristofera (26), Patrika (30), Kristine (31) i Ketrin (33), a sve ih je dobio s bivšom partkom Marijom Šriver.

Ima i vanbračnog sina Džozefa Baenu, kog je dobio sa svojom bivšom kućnom pomoćnicom, a rođen je samo nekoliko dana nakon što je Marija rodila Kristofera.

Arnold je sada progovorio o lekcijama koje je naučio u životu kao otac, glumac, bodibilder i guverner u novoj motivacijskoj audio-knjizi "Be Useful: Seven Tools for Life", koja uskoro izlazi. "Napisana njegovim jedinstvenim, iskrenim, tupim, moćnim glasom, "Be Useful" vodi čitatelje na inspirativno putovanje kroz Arnoldove alate za smislen život.

Arnold nam pokazuje kako staviti te alate u pogon, u službi bilo kakve ispunjene budućnosti o kojoj sami možemo sanjati. On donosi svoje uvide u živopisni život s uverljivim ličnim pričama, uspesima koji su mu promenili život i neuspesima opasnim po život - neki od njih su poznati, neki su ovde ispričani prvi put", stoji na web stranici knjige.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Govoreći za People o novoj knjizi, Švarceneger je otkrio jedinstven pristup koji je imao u prenošenju sopstvene mudrosti svojoj deci. Priznao je da je ćerkine cipele bacao u vatru kao lekciju o urednosti.

"Mogli biste razgovarati s njima o tome šta im se sviđa u vaspitanju, jer imaju vrlo duhovite priče. Prva je Ketrin... Zapravo, Ketrin dolazi sa svojom trogodišnjom kćeri i Lilomi kaže: 'Lila, već sam ti rekla da ne stavljaš cipele tamo. Zadrži cipele na sebi ili ih pospremi, ali ih ne ostavljaj tamo kraj stalka ispred kamina, jer znaš što je moj tata napravio kad sam dvaput tamo ostavila cipele? Treći put ih je spalio preda mnom i plakala sam", rekao je.

Arnold Švarceneger otkrio je u novoj knjizi svoje ekstremne tehnike roditeljstva.
Arnold Švarceneger otkrio je u novoj knjizi svoje ekstremne tehnike roditeljstva. foto: EPA/MARCOS DELGADO

Švarceneger se takođe prisetio vremena kada je Patrik imao devet godina, a on je bacio njegov dušek kroz prozor, nakon što njegov najstariji sin nije pospremio krevet. "Otvorio sam vrata balkona, podigao dušek i bacio ga dole s posteljinom, jastucima, svime. Rekao sam: 'Nemoj nikada terati nekoga da uđe i pospremi ti sobu, očisti tuš ili pospremi krevet. Zato što sam te naučio kako da pospremiš krevet", rekao je.

Bonus video:

01:30

U INSTITUTU DEDINJE ISPISANA ISTORIJA: Srpski lekari prvi put na Zapadnom Balkanu uradili Rosovu operaciju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.